Ultima oră

Diva Angela Gheorghiu, artista anului la Classical Brit

Iulia Crețu
18 mai 2010 1329 vizualizări
Soprana a primit acest titlu pentru a doua oara, saptamina trecuta, dupa ce in 2001 a fost distinsa cu acelasi trofeu.

Angela Gheorghiu a fost desemnata artista anului la a XI-a editie a Classical Brit Awards 2010, eveniment care s-a derulat la Londra, la Royal Albert Hall. La premiile din acest an, soprana nascuta la Adjud a concurat cu soprana rusa Anna Netrebko si cu violonista si dirijoarea americana Marin Alsop. Gheorghiu, in virsta de 44 de ani, este considerata de presa internationala un "superstar" al operei, soprana fiind unul dintre artisti care vind muzica clasica, gen considerat de multi exclusivist. Lansarea sa peste hotare a sopranei Angela Gheorghiu a avut loc in 1992, in "Boema" lui Puccini, la Covent Garden. De atunci, nu putine voci au sustinut ca artista poate fi comparata cu celebra soprana Maria Callas, supranumita "La Diva". La gala muzicii clasice au cintat Kiri Te Kanawa, care a fost premiata pentru intreaga activitate, Angela Gheorghiu, Bryn Terfel, Rolando Villazón, The Band of the Coldstream Guards, André Rieu si Johann Strauss Orchestra, Rhydian, Only Men Aloud, Blake, Camilla Kerslake si Howard Goodall\'s Enchanted Voices. Classical Brit Awards au fost infiintate in 2000 pentru recunoasterea realizarilor exceptionale la dezvoltarea muzicii clasice. Gala Classical Brit 2010 va fi difuzata de postul ITV1 astazi. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.