Ultima oră

AFACERI:CES decide azi daca avizeaza pachetul de masuri de austeritate

Ziarul de Vrancea
17 mai 2010 466 vizualizări
Consiliul Economic si Social, din care fac parte reprezentanti ai guvernului, sindicatelor si patronatelor, va decide azi daca da sau nu un aviz favorabil pachetului de masuri de austeritate convenite de guvern cu Fondul Monetar International

Săptămana trecută, aceasta, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a pus la dispozitia sindicatelor toate datele solictate de acestea referitoare la memorandumul cu FMI. Vlădescu a afirmat că guvernul trebuie să reducă cheltuielile pentru a cobori deficitul bugetar de la un nivel potential de 9,1 la sută la 6,8 la sută din PIB si că, de fapt, statul nu rămane cu niste bani in plus prin aceste măsuri, ci doar se indatorează mai putin. Printre măsurile avute in vedere de autorităti figurează reducerea salariilor in sectorul public, reducerea pensiilor si a indemnizatiilor de somaj.



Agerpres Jurnal


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.