Ultima oră

LIFE:Utile: Berea, de la placere la durere; Lista alimentelor care taie senzatia de foame

Ziarul de Vrancea
17 mai 2010 526 vizualizări
Poluarea scade efectul tratamentelor de fertilitate; Ghid de supravietuire cu salariul taiat

Berea, de la placere la durere


In jur de jumatate de litru pentru barbati si 300 de mililitri pentru femei este cantitatea de bere zilnica pe care doctorii o recomanda. Excesele ingrasa, tulbura mintea si pot agrava diverse boli. Datorita continutului sau de substante hranitoare, berea este considerata "un aliment", insa in exces face rau. Specialistii in nutritie recomanda sa nu beti mai mult de 500 de mililitri de bere pe zi, pentru ca o cantitate mai mare duce la cresterea in greutate, poate agrava anumite boli sau poate scadea capacitatea de concentrare. Integral pe EvZ.ro.


Migdalele, nucile si alunele, asociate cu reglarea nivelului de colesterol


Consumul de nuci, migdale si alune este asociat cu reglarea nivelului de colesterol din sange, potrivit unui studiu recent care a analizat concluziile a 25 de teste clinice, scrie Mediafax. Aceste fructe protejate de o coaja tare sunt bogate in proteine vegetale, mai ales in acizi grasi nesaturati, in fibre, in minerale, vitamine si alti compusi benefici precum antioxidantii, au subliniat autorii acestui studiu, publicat in Archives of Internal Medicine. "In ultima vreme, consumul acestor fructe a facut obiectul multor studii, datorita capacitatii lor de a scadea concentratia colesterolului sangvin si de a reduce astfel riscul de declansare a bolilor cardiovasculare", a declarat medicul Joan Sabate de la Universitatea Loma Linda din California, coordonatoarea studiului. Integral in Romania Libera.


Cum puteti inlocui un dinte


Punti dentare sau implant. Sunt cele doua variante care va pot scapa de handicapul estetic pe care il implica pierderea unui dinte. Alegerea solutiei de inlocuire a unui dinte pierdut, punte dentara sau implant, depinde de calitatea dintilor ramasi. "Nu e bine sa se astepte mai mult de sase luni pentru a incepe tratamentul, pentru ca dintii migreaza si se inclina in locul ramas liber. De aceea, este posibil sa nu mai fie loc pentru alt dinte", avertizeaza medicul Bogdan Bader, de la BB Clinic din Bucuresti. Integral pe EvZ.ro.


Poluarea scade efectul tratamentelor de fertilitate


Poluarea este in stransa legatura cu inflamatiile si formarea cheagurilor de sange, ambele avand urmari la nivelul sanatatii reproductive, arata un studiu. Persoanele care stau in centrul orasului, acolo unde nivelul poluarii atinge cote ridicate, prezinta un risc ridicat de a nu putea avea copii, releva studiile de specialitate. Oamenii de stiinta de la Universi­tatea Pennsylvania au descoperit recent ca persoanele care apeleaza la tratamentele de fertilitate in vitro pentru a deveni parinti au sanse scazute de a concepe un copil daca stau in zone poluante, relateaza cotidianul britanic "Daily Mail". Integral in Gandul.


Lista alimentelor care taie senzatia de foame


Ouale, ciocolata neagra, branza, laptele, portocalele si cartofii creeaza organismului senzatia de satietate pentru o perioada mai lunga, sustin nutritionistii. Operatiunea "corp pentru plaja" a demarat, mai ales ca sezonul estival a inceput de cateva saptamani. Dar, odata aleasa solutia unei cure de slabire, apar si restrictiile si asta pentru ca suntem tentati sa mancam mai mult, date fiind ispitele. Astfel, potrivit specialistilor, un lucru esential intr-o dieta este pastrarea senzatiei de satietate pentru mai mult timp. In acest fel, numarul kilocaloriilor se reduce, subli­niaza nutri­tionistii. Potrivit health.com, exista cateva alimente care ajuta organismul sa se simta satul pentru o perioada mai lunga. Integral in Gandul.


Ghid de supravietuire cu salariul taiat


Masurile anuntate recent de Guvern ii determina pe majoritatea romanilor, obisnuiti deja cu privatiuni financiare, sa adopte un stil de viata si mai cumpatat ca pana acum. Salariile bugetarilor mai mici cu 25%, pensiile, cu 15%. Anuntul i-a speriat pe romani. "Adevarul" a intocmit un ghid de supravietuire pentru cei cu bani putini.




de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.