Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
17 mai 2010 686 vizualizări
Doua concerte anulate in week-end

Recesiunea economica afecteaza si bugetul alocat de vrinceni pentru activitatile culturale. Doua concerte care trebuiau sa aiba loc in week-end la Focsani au fost anulate pentru ca s-au vindut prea putine bilete. Simbata seara, trupa Compact isi anuntase lansarea noului album "Cintec pentru prieteni", intr-un show de zile mari organizat la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta". Doar 30 de vrinceni au fost dispusi sa plateasca 40 lei pentru un bilet, motiv pentru care concertul s-a anulat, turneul artistilor urmind sa fie directionat spre orase mai deschise genului lor muzical. De asemenea, Mike Godoroja & Blue Spirits si Marius Mihalache ar fi trebuit sa cinte jazz si blues in sala de festivitati a Colegiului "Unirea" cu conditia ca cel putin 100 de bilete sa fie vindute pina in ziua spectacolului. Cum targetul nu a fost atins, concertul a fost reprogramat pentru data de 3 iunie. Vrincenii mai au parte de un concert special miercuri, 19 mai, cind pe scena Casei de Cultura vor rasuna cintecele maestrului Tudor Gheorghe, care ofera focsanenilor spectacolul "Chemarea pasarii de acasa". In ciuda faptului ca un bilet costa 50 lei, vrincenii s-au aratat interesati de acest spectacol si, dupa cum au anuntat gazdele evenimentului, spectacolul se va tine chiar daca nu o sa fie sala plina. Pensionarii, elevii si studentii pot intra cu reducere de 50%, deci cite doi pe un bilet, dupa cum a anuntat Casa de Cultura. (S. V.)


Carrefour instruieste "mici brutari"


Cea de-a treia editie a actiunii "Micii Brutari" organizata de supermarketul Carrefour Focsani se apropie cu pasi repezi. Cu toate ca inca nu a fost stabilita data si nici scoala care va participa la actiune, reprezentantul Carrefour Focsani, Corina Ionascu, anunta ca peste doua saptamini copiii vor putea afla tainele bucatariei si vor avea ocazia sa invete citeva mici secrete ale laboratoarelor Carrefour. Aici vor framinta piine, vor orna torturi, pregati mini-tarte si mini-eclere sub supravegherea permanenta si urmind indicatiile personalului laboratorului. în tot acest timp, micii practicanti primesc informatii despre ingredinte, despre procesul de productie, tipuri de faina si despre functionarea diferitelor utilaje din laborator. "Micii brutari sint mai intii instruiti de personalul magazinului printr-o prezentare generala a utilajelor si spatiului de lucru, primesc indicatii despre protectia muncii apoi si sorturi, manusi de protectie, incaltaminte si bonete", ne-a spus reprezentantul Carrefour. Cele doua editii anterioare au "recrutat" elevi de la Scolile "Ion Basgan" si "Anghel Saligny" din Focsani. Si de acesta data scolile isi pot trimite reprezentanti la actiune pentru a afla cum se face piinea cea de toate zilele. (D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.