Ultima oră

Postasii vrinceni s-au intrecut in mars si voie buna

Ciprian Fânaru
17 mai 2010 940 vizualizări
Nu toti au rezistat pina la linia de finis, dar cea mai importanta a fost buna dispozitie si prilejul de intilnire pentru postasii din judet u primii trei clasati merg mai departe la faza regionala si se vor intrece cu colegi din trei judete

Plaja Putna din comuna Vinatori a constituit simbata cadrul in care postasii vrinceni si-au dovedit abilitatile fizice si rezistenta, atit de necesare in profesia lor. De dimineata s-a dat startul fazei judetene a "Marsului Factorilor Postali", competitie traditionala care a adunat la start zeci de angajati ai postei vrincene. De pe margine, familiile si cunoscutii, in total peste 350 de persoane, i-au impulsionat pe concurenti sa reziste la efortul fizic si sa incheie cursa pe un loc cit mai bun. "Hai Mircea! Hai Tanasoaia!" sau "Hai ma, nu abandona, ca tu luai premiu pentru minoritati!" au fost strigatele de incurajare amestecate cu cele pe ton glumet. Un tur sau mai multe alaturi de tatii lor au facut si citiva pusti, unul dintre acestia junior la clubul de fotbal CSM Focsani. Fetele au dat trei ture "de teren", iar baietii sapte. Nu toata lumea a rezistat pina la linia de finis, dar cea mai importanta a fost buna dispozitie si prilejul de intilnire pentru postasii din judet.

Victoria in competitia baietilor i-a revenit lui Mircea Tazlauanu, de la Tanasoaia, el fiind urmat de Victoras Cazacu din Marasesti si Ionica Smarandoiu de la oficiul postal Odobesti. Pe urmatoarele pozitii s-au clasat Claudiu Stamate de la Tanasoaia, Marius Chiriac de la Marasesti, Claudiu Harabor de la OPDC Focsani, Neagu Dobre de la ghiseul Balesti, Dumitru Ciuperca de la Gugesti si Paraschiv Jugaru de la OPDC Focsani. La postarite, cea mai buna marsaluitoare a fost Petruta Dragomir de la Oficiul Postal Focsani, "ca de obicei", dupa propriile-i spuse, pe urmatoarele locuri situindu-se Daniela Cojocaru de la Birsesti si Floarea Burlacu de la Valea Sarii. Premiile pentru cel mai tinar, respectiv cel mai in virsta postas au revenit lui Claudiu Stamate si seniorului Paraschiv Jugaru de la OPDC Focsani. Premiate au fost si cea mai tinara concurenta, Carmen Balerca de la Oficiul Adjud, si cea mai in virsta, Mariana Burnichioiu de la OPDC Focsani. Cistigatorul si ocupantul locului patru au fost imediat "sufocati" de membrii familiei. "I-auzi tata, esti cel mai tinar!", a fost reactia copilului lui Claudiu Stamate, de la ghiseul Tanasoaia. "Sint bucuros pentru rezultatul obtinut. Lucrez la Posta de 21 de ani. Anul trecut am luat locul al treilea, dar acum am imbatrinit se pare si am luat locul al patrulea", ne-a spus cel mai tinar dintre postasii vrinceni care au concurat.

Premiile oferite de Posta au fost de criza, cuprinse intre 30 si 70 de lei, dublate insa de alte sume bonus oferite de sponsori. Pentru postasi a urmat traditionala serbare cimpeneasca, dar si pregatirea pentru faza de zona, care va fi gazduita chiar de Focsani pe 29 mai. Primii trei clasati la baieti si fete vor participa la faza regionala a competitiei, in care se vor intrece postasii din cele trei judete (Vrancea, Bacau si Neamt) care fac parte din Directia Regionala de Posta Bacau. Postasii au profitat de intilnire si au discutat si de masurile de austeritate anuntate de Guvern pentru reducerea deficitului bugetar in conditiile in care competitia a fost organizata de Oficiul Judetean de Posta Vrancea, iar masa cimpeneasca de Sindicatul Liber din Posta vrinceana. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 21 ore, 21 minute, 22 secunde
Un nou site cu si despre postasi. Nu ezitati si vizitati http://postasul.info .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.