Ultima oră

SPORT:Oltchim - Viborg 31 - 32 / Viborg castiga Liga Campionilor! / Oltchim, vicecampioana Europei

Ziarul de Vrancea
15 mai 2010 433 vizualizări
Viborg a castigat (din nou) Liga Campionilor, de data aceasta la Bucuresti, in fata formatiei Oltchim Ramnicu Valcea. Elevele lui Radu Voina au incercat sa remonteze handicapul de sapte goluri (28-21) inregistrat in meciul tur, dar minunea nu s-a intamplat

In fata a 6.000 de spectatori in Sala Polivalenta, Oltchim a pierdut 31-32 in fata campioanei Danemarcei, dar a castigat respectul unei tari intregi pentru parcursul fenomenal din acest an in Liga Campionilor. Viborg castiga pentru a doua oara consecutiv trofeul, iar Oltchim, echipa noastra, este vicecampioana Europei. Va multumim fetelor!


Viborg s-a aflat in fata celei de-a cincea finale de Liga Campionilor din istorie, nordicele impunandu-se in 2006 si 2009. Danezele au castigat, la Bucuresti, pentru a doua oara consecutiv trofeul Ligii Campionilor la handbal feminin.


Partida din Sala Polivalenta se anunta a fi una extrem de dificila pentru Oltchim, dar jucatoarele noastre, impinse de la spate de un public minunat, au sperat sa poata infaptui o minune si sa rastoarne in finala, pentru prima oara in istoria competitie, handicapul de sapte goluri.


Meciul a inceput cu dreptul pentru valcence, fetele lui Radu Voina inscriind trei goluri la rand, chiar daca Viborg a marcat prima.


Pe parcursul primei reprize, lucrurile au fost echilibrate, dar incet, icnet danzele au inceput sa se detaseze. In minutul 15 scorul era 10-10, iar la finalul primei reprize formatia daneza conducea cu 15-16.


Repriza secunda a inceput mai bine pentru Viborg, in minutul 37 danezele conduceau cu 17 - 21. Fetele lui Radu Voina, impinse de publicul din Sala Polivalenta, au revenit, iar in minutul 52 au reusit sa egaleze la 28. Finalul a fost foarte disputat, ambele formatii ratand mai multe sanse sa se desprinda.


In final, Viborg s-a impus cu 31-32 si si-a asigurat trofeul Ligii Campionilor. Viborg castiga, dar Oltchimul nu pierde! Oltchimul a castigat respectul si laudele tuturor romanilor pentru parcursul spectaculos de anul acesta din Champions League. Datorita fetelor lui Radu Voina, nu doar Oltchim, ci o intreaga tara si o Sala Polivalenta (prea mica din pacate) au jucat cea mai prestigioasa finala din handbalul feminin de club.


Respect fetelor! Va multumim! Iar anul viitor sa facem urmatorul pas!


Vezi mai jos desfasurarea Live Text a partidei oltchim - Viborg


Minutul 60 / 31 - 32


Marcatori: Elisei


Valentina Elisei inscrie pentru Oltchim, dar Viborg revine. 31-32. Bojana popovic rateaza si arbitrul fluiera finalul. Viborg castiga Liga Campionilor


Minutul 58 / 31 - 32


Marcatori: Maier, Elisei


Ramona Maier inscrie de la 7 metri, dar Viborg revine imediat pe tabela. Valentina Elisei inscrie pe contraatac. Viborg rateaza, dar Paula Ungureanu degajeaza gresit. Cristina Varzaru inscrie spectaculos.


Minutul 55 / 28 - 29


Marcatori: -


Viborg ataca, dar Paula Ungureanu apara din nou. Oltchim ataca si rateaza sub presiunea semnalarii de joc pasiv. Viborg preia atacul si obtine o eliminare de doua minute pentru Steluta Luca. Viborg inscrie prin popovic dupa o aeriana de senzatie.


Minutul 52 / 28 - 28


Marcatori: Maier


Oltchim ataca si primeste din nou o lovitura de la 7 metri. Antrenorul danezelor primeste cartonasul galbene pentru proteste. Romona Maier inscrie superb printr-un lob de senzatie. Skov arunca in bara si Bese inscrie pentru Oltchim. 28 - 28. Atmosfera din Sala Polivalenta este incendiara. Times out cerut de daneze.


Minutul 51 / 26 - 28


Marcatori: Vizitiu


Rikke Skov inscrie pentru Viborg. Oltchim obtine o lovitura de la 7 metri si Pidpalova rateaza. Danezele rateaza pe contraatac. Cristina Neagu trimite o lovitura puternica in bara transversala, iar pe faza urmatoare Viborg obtine o lovitura de la 7 metri pentru aparare in semicerc. Inscrie Viborg. 25 - 28. Inca o eliminare de doua minute pentru Gorica Acimovic de la Viborg. Oltchim pierde balonul, Viborg pleaca pe contraatac, dar Paula Ungureanu apara fantastic. Oltchim este in atac si inscrie Vizitiu.


Minutul 46 / 25 - 26


Marcatori: Maier, Pidpalova (2)


Ramona Maier inscrie pentru Oltchim. Henriette Mikkelsen este eliminata doua minute, iar Pidpalova inscrie de la 7 metri. Viborg este sanctionata pentru joc pasiv, dar Oltchim se precipita su pierde mingea. Viborg inscrie pe contraatac. Oltchim obtine o lovitura de la 7 metri, iar Pidpalova inscrie printr-o bolta spectaculoasa.


Minutul 43 / 22 - 25


Marcatori: Manea, Pidpalova, Maier


Oana Manea inscrie pentru oltchim, iar Viborg trimite in bara la faza urmatoare. Pidpalova, singura pe semicerc, inscrie. Viborg rateaza si la faza urmatoare Rikke Skov primeste inca o eliminare de doua minute. Ramona Maier inscrie din extrema. Oltchimul risca si face aparare pe tot terenul. Viborg inscrie dupa ce arbitrii nu au fluierat un fault evident al danezelor.Minutul 40 / 19 - 23


Marcatori: Vizitiu, Pidpalova


Neagu scapa de marcaj, dar Haraldsen confirma ca se afla intr-o zi mare si apara. Anja Althaus inscrie pentru Viborg. 17-22 si visul Oltchimului se indeparteaza. Patricia Vizitiu marcheaza pentru Oltchim printr-un lob frumos. Danezele primesc o eliminare,d ar marcheaza si in inferioritate numerica. Valentina Elisei este eliminata si ea pentru 2 minute. Pidpalova inscrie de la 9 metri. Cristina Varzaru inscrie golul cu numarul 100 dupa o aeriana.


Time-out cerut de Radu Voina


Minutul 37 / 17 - 21


Marcatori: Neagu


Viborg inscrie prin Popovic si se distanteaza din nou. Cristina Neagu inscrie, dar danezele revin imediat cu un nou gol. Oana Manea scapa mingea din mana si Viborg porneste la un nou atac. Rikke Skov inscrie. Oltchim rateaza prin Pidpalova care trimite in bara.


Minutul 32 / 16 - 17


Marcatori: Neagu


Incepe repriza secunda. Oltchim are atacul si rateaza prin Vizitiu. Paula Ungureanu recupereaza, dar se ciocneste puternic de Cristina Neagu. Pidpalova arunca in bara, iar Viborg inscrie in faza urmatoare. Elisei arunca din unghi, dar Haraldsen apara. Viborg primeste lovitura de la 7 metri, iar Paula Ungureanu apara in fata Cristinei Varzaru. Cristinea Neagu inscrie! 16-17!


Minutul 30 / 15 - 16


Marcatori: Pidpalova, Nechita


Viborg reia atacul, dar rateaza. Vizitiu forteaza si obtine o lovitura de la 7 metri. Pidpalova inscrie. Viborg ataca intr-o atmosfera de nedescris. Apara Paula Ungureanu, dar arbitri dicteaza lovitura de la 7 metri pentru daneze. Cristina Varzaru si devine golgeterul Ligii Campionilor. Imediat, Varzaru inscrie din nou. Nechita o invinge pe Haraldsen si reduce din diferenta. Popovic arunca peste poarta, Vizitiu pleaca pe contraatac si arunca in bara. Se termina prima repriza


Minutul 26 / 13 - 14


Marcatori: Nechita


Viborg ataca prelungit si Paula Ungureanu apara. Oltchim ataca, dar Lunde Haraldsen apara. Bojana Popovic inscrie pentru Viborg. Gol inscris pentru Oltchim de Nechita. Paula Ungureanu apara, iar Viborg cere time-outMinutul 24 / 12 - 13


Marcatori: Pidpalova, Manea


Meciul s-a reluat, dar se joaca fara tabela de marcaj. Anja Althaus este eliminata doua minute, iar Oltchim primeste o lovitura de 7 metri. Pidpalova inscrie. Varzaru forteaza in atac si Manea inscrie. Banca tehnica a Viborgului protesteaza fata de problemele tehnice.Probleme tehnice cu tabela electronica din Sala polivalenta. Meciul a fost intrerupt


Minutul 23 / 10 - 13


Marcatori: -


Ionela Stanca primeste o noua eliminare de 2 minute. Grit Jurack marcheaza pentru Viborg. Oltchim preseaza, dar nu are idei in atac. Viborg inscrie pe contraatac prin Cristina Varzaru. Momente mai putin bune pentru campioana Romaniei. 10 - 13. Radu Voina cere time-out.


Minutul 20 / 10 - 10


Marcatori: Neagu (2), Elisei, Lecusanu, Stanca


Danezele ataca la nou metri, dar Oltchim se apara dur. Atmosfera din tribune este fantastica. Publicul din sala polivalenta scandeaza permanent. Danezele inscriu, dar Neagu inscrie imediat de doua ori si readuce Oltchimul in avantaj. Danezele scapa pe contraatact si egaleaza. Ambele formatii rateaza cate un atac, iar Ionela Stanca primeste o eliminare de 2 minute. Elisei rateaza. La fel face si Popovic. In cele din urma Viborg ia din nou conducerea. 7 - 8. Viztiu arunca de la sold,d ar portarul danez apara. Paula Ungureanua face o prima parada si apara fantastic, iar Narcisa lecusanu marcheaza. Danezele revin si marcheaza.


Oltchim primeste o lovitura de la 7 metri, iar Pidpalova marcheaza. Stanca marcheaza din nou pe contraatac. Cristina Varzaru marcheaza pentru Viborg din 7 metri.


Rikke Skov primeste o eliminare de 2 minute.


Minutul 10 / 4-4


Marcatori: Stanca (2), Vizitiu, Neagu


Viborg are lovitura de start si marcheaza de la prima actiune. Oltchim revine si marcheaza trei goluri la rand, obtinand si o eliminare de doua minute. Popovic reduce din diferenta. Stanca marcheaza din nou, dar danezele reduc din diferenta. Inceput de partida foarte echilibrat. Bojana Popovic se anunta a fi cel mai mare pericol pentru valcence.


Partida a inceput!


Atmosfera incendiara in Sala Polivalenta. 5.000 de oameni scandeaza pentru Oltchim! Hai Oltchim! Vrem o minune!


Viborg este un club fondat in anul 1936, cu o bogata traditie in handbalul danez si european. Echipa la care evolueaza Cristina Varzaru se afla in fata celei de-a cincea finale de Liga Campionilor din istorie, nordicele impunandu-se in 2006 si 2009 (este campioana en-titre a competitiei).


Viborg - Oltchim, intalniri directe:

28.10.2007 Oltchim - Viborg 33-30

02.01.2008 Viborg - Oltchim 29-31

12.04.2009 Oltchim - Viborg 28-34

18.04.2009 Viborg - Oltchim 21-21

21.02.2010 Oltchim - Viborg 27-26

20.03.2010 Viborg - Oltchim 33-26

08.05.2010 Viborg - Oltchim 28-21


Echipe:


Viborg HK

Portari: Lunde Haraldsen, Bralo

Extreme: Kovacsicz, Mikkelsen, Aaen, Varzaru

Interi: Popovic, Jurack, Ahlm, Acimovic, Lunde Borgersen, Skov, Reiche

Pivot: Althaus


Oltchim Ramnicu Valcea

Portari: Ungureanu, Tolnai

Extreme: Maier, Nechita, Puscasu

Interi: Meirosu, Vizitiu, Luca, Bese, Lecusanu, Simkute, Neagu

Pivoti: Manea, Stancade Victor Cozmei HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.