Ultima oră

ESENTIAL:Topul judetelor cu cel mai mare numar de pensii de invaliditate: In Bihor, unul din trei pensionari are pensie de invaliditate

Ziarul de Vrancea
14 mai 2010 505 vizualizări
In judetul Bihor traiesc cei mai multi pensionari de invaliditate din Romania. Nu mai putin de 52.756 de bihoreni s-au pensionat pe caz de invaliditate, reprezentand 32,86% din numarul total al pensionarilor din judet, potrivit unui document obtinut de HotNews.ro.


Tot procentual, numarul pensionarilor pe caz de invaliditate din Bihor reprezinta 5,82% din totalul persoanelor pensionate din acest motiv in Romania.


Pe locul doi se situeaza judetul Dolj, unde sunt 41.324 de persoane cu pensii de handicap, respectiv 4,56% din numarul persoanelor cu pensii de invaliditate din Romania. Doljul este urmat de judetul Arges, cu 37.876 pensii de invaliditate (4,18%), Mures, cu 37.137 pensii de invaliditate (4,1%) si Suceava - 35.561 pensii de invaliditate (3,92%).


In ceea ce priveste numarul persoanelor cu handicap, clasamentul este dominat de Bucuresti, unde nu mai putin de 56.560 de locuitori au handicap, respectiv 8,3% din totalul persoanelor cu handicap din Romania.


Locul doi il ocupa judetul Prahova, unde sunt 31.976 de persoane cu handicap (4,69%), urmat de Arges - 27.667 persoane (4,06%) si Iasi - 25.989 (3,81%).


Judetele in care se inregistreaza cele mai putine persoane cu handicap sunt Covasna - 3.944 oameni (0,58%), Ilfov - 6.947 (1,02%) si Harghita - 7.266 (1,07%).


Presedintele Traian Basescu a declarat joi ca procentajul de 32% pensii de invaliditate inregistrat in Bihor "ne arata ceva in neregula" in acest judet, "mai ales ca sunt sate intregi in care 100% barbatii sunt pensionati pe caz de invaliditate".


"Mai sunt judete cu procente peste 25%. In mod categoric aici se intampla ceva in neregula si pana la sfarsitul anului Ministerul Santatii trebuie sa vada cine e pensionat corect", a spus el.



de R.M., D.T. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.