Ultima oră

INTERNATIONAL:Presa in Diagonala: Un rus a fost arestat pentru spionaj in favoarea SUA; Carnea de caine, inclusa in meniul astronautilor chinezi

Ziarul de Vrancea
14 mai 2010 441 vizualizări
Prima femeie musulmana ministru in cabinetul lui David Cameron; Trei pakistanezi, suspectati ca au contribuit la atentatul din Times Square

Un barbat din Rusia a fost inchis pentru patru ani pentru dezvaluirea unor secrete militare Statelor Unite


Gennady Sipachev a fost condamnat pentru spionaj, dupa ce a furnizat harti militare Pentagonului, pentru reperarea rachetelor rusesti. Este prima data cand un suspect acuzat de tradare de stat in Rusia a facut o conventie cu procurorii, in schimbul unei pedepse mai permisive. Cei condamnati de spionaj, de obicei, se confrunta cu pana la 20 de ani de inchisoare, informeaza SkyNews.


O explozie puternica a avut loc in apropierea inchisorii Korydallos din Grecia, dupa un apel telefonic de avertizare la un ziar din Atena, care a dat politiei un ragaz de aproximativ 20 de minute pentru a izola zona. Politia a declarat ca explozia, care s-a auzit in partile de vest a capitalei elene -a spulberat un bloc si ferestrele altor cladiri din apropiere. Nicio grupare nu si-a asumat responsabilitatea pentru bombardamente, insa politia locala suspecteaza o grupare radicala, care si-a intensificat atacurile in ultimii ani, informeaza FoxNews.


Trei barbati de origine pakistaneza sunt suspectati ca au oferit bani autorilor atentatului cu bomba din Times Square. Suspectii au fost arestati de FBI, in urma unor descinderi ale politiei in nord-vestul statului. Raidurile din Massachusetts, New York si New Jersey au adus noi probe in cadrul anchetei aflate in plina desfasurare. In prezent, autoriatile nu se pot pronunta cu privire la o "amenintare sau de orice complot activ impotriva Statelor Unite", a declarat purtatorul de cuvant al FBI, Gail Marcinkiewicz, informeaza TimesOnline.


Carnea de caine, inclusa in meniul astronautilor chinezi


Primul astronaut chinez care a iesit in spatiu, Yang Liwei a declarat ca a mancat carne de caine pentru a se mentine in forma. Pilotul de 44 de ani, care s-a aflat in fruntea misiunii Shenzhou Five din 2003, a dezvaluit meniul de la bordul navei spatiale in autobiografia sa, "Noua niveluri intre cer si pamant". El a enumerat in cartea sa meniuri de pui, peste si carne de caine, originar din provincia Guangdong, care este renumita in China pentru beneficiile sale nutritionale, informeaza The Telegraph.


Prima femeie musulmana ministru in cabinetul lui David Cameron


Noul premier al Marii Britanii, David Cameron a numit-o pe Sayeeda Warsi, o femeie musulmana de origine pakistaneza, ministru fara portofoliu si presedinte al Partidului Conservator, informeaza CNN. Sayeeda Warsi va fi prima femeie musulmana care va asista la reuniunile cabinetului, alaturi de alti membri ai elitei conducatoare. Pe langa fotoliul din guvernul de coalitie al lui David Cameron, ea a preluat functia de presedinte al Partdului Conservator de la Erick Pickles, care a fost numit secretar in cabinetul condus de Cameron, informeaza CNN.


Cinci muncitori au fost ucisi si trei ofiteri de politie au fost raniti, dupa ce o bomba a explodat in provincia rusa Daghestan, se arata intr-un comunicat emis de comisia care ancheteaza accidentul. Barbatii fixau o antena de telecomunicatii, care a fost arsa de vandali miercuri noaptea, informeaza CNN.



de Catalina Ciociltan HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.