Ultima oră

Gica Duta a cistigat in instanta un post care nu-l mai intereseaza

Ciprian Fânaru
14 mai 2010 779 vizualizări
Si asta pentru ca fostului subsecretar de stat PSD i s-a oferit o alta functie, in compensare Revenit din luna februarie a acestui an pe o functie in cadrul Directiei Silvice (DS) Vrancea, fostul subsecretar de stat Gica Duta a cistigat in instanta postul de sef al Ocolului Silvic Focsani.

Instanta i-a dat dreptate silvicultorului si a admis contestatia deciziei de sanctionare. Numai ca, intre timp, directorul Petrica Tudosa s-a tinut de promisiune si i-a gasit acestuia un post in cadrul institutiei pe care o conduce. Reamintim totodata ca "sejurul" de scurta durata al lui Duta la sefia ocolului din Focsani a fost intrerupt de o decizie cu substrat politic, odata cu iesirea de la guvernare a PSD-ului, partid care l-a sustinut pe acesta sa ocupe functia din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, fost si al Padurilor. Matrasirea temporara din functie a fost o decizie cu caracter administrativ, sustin surse din cadrul DS Vrancea. "Schimbarea din functia de sef de ocol a domnului Duta nu a fost o masura de santionare, ci una administrativa. Acesta a cistigat in instanta, in sensul ca a fost anulata acea decizie. Directia Silvica a facut recurs, dar cum dumnealui a ocupat un post in cadrul «centralei», nu mai este nevoie de continuarea actiunii. Doar daca nu se gasea o solutie de comun acord Gica Duta revenea pe postul de sef de ocol", ne-a explicat reprezentantul compartimentului juridic din cadrul DS Vrancea.


"Eu nu ma judec cu Directia Silvica"


Situatia destul de confuza creata nu este se pare cunoscuta si de cel in cauza, care spune ca nu detine informatii detaliate despre dosar. "In acest moment, eu sint inginer principal in cadrul Directiei Silvice. Nu am un litigiu cu institutia, nu m-am prezentat la nici un termen. Sint niste lucuri care trebuie duse la capat, situatia nu e clarificata inca, avocatul meu cunoaste mai multe amanunte. Nu se pune problema sa ma judec cu Directia, nu stiu daca aceasta a facut o actiune impotriva mea. Eu imi duc dosarul pina la capat. Repet, insa, eu nu ma lupt cu Directia, vreau ca alaturi de colegii mei sa salvam ce este de salvat in acest domeniu", ne-a spus silvicultorul, care sustine ca nu a fost informat de actiunea institutiei pentru care lucreaza si ca este ocupat sa rezolve problemele cu care se confrunta sectorul forestier. Totul s-a clarificat marti, 11 mai, cind judecarea recursului s-a suspendat la Galati. Nefiind interesate, nici una din parti nu s-a prezentat la judecarea recursului, asadar conform art. 242, pct. 2 din Codul de procedura civila, dosarul a fost suspendat. Prin urmare, social-democratul Gica Duta va continua sa faca echipa cu liberalul sustinut de PD-L Petrica Tudosa la cirma institutiei care are in administrare padurile judetului. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.