Ultima oră

Bolotestiul se opune demolarii Caminului Cultural

Doina Ganea
14 mai 2010 713 vizualizări
Consilierii PNL si PD-L s-au opus ieri propunerii primarului Stefan Sichin de a demola Caminul Cultural de la Gagesti pentru a construi in locul lui un dispensar u de fata cu cetatenii veniti la sedinta, alesii au spus ca au identificat alte amplasamente pentru viitoarea constructie

Peste 100 de locuitori ai comunei Bolotesti s-au adunat ieri in sala Caminului Cultural cu prilejul sedintei Consiliului Local care a avut pe ordinea de zi un proiect controversat care viza demolarea Caminului Cultural din satul Gagesti. Proiectul initiat de primarul comunei, Stefan Sichin, are in vedere construirea dispensarului chiar pe locul actualului Camin Cultural. Alesii locali au discutat luna trecuta in cadrul sedintei de Consiliu Local despre oportunitatea construirii unui dispensar uman in satul Gagesti si toti au fost de acord cu proiectul. Consilierii au fost de acord ca acest dispensar sa fie construit, dar nu in locul Caminului Cultural, fapt ce l-a determinat pe primar sa reia in discutie proiectul in sedinta de ieri. Pentru realizarea acestui proiect Consiliul Local ar fi trebuit sa treaca terenul aflat in domeniul public al comunei in domeniul privat al acesteia. Consilierii locali insa, de la PNL, PD-L si unul de la PSD (consilierul Constantin Munteanu), s-au opus din nou ieri trecerii din domeniul public in cel privat al terenului, temindu-se ca acesta sa nu fie cumva instrainat de primar. Aceasta a fost si parerea unor cetateni prezenti ieri la sedinta. "Noi vrem un dispensar, dar Caminul sa nu treaca din domeniul public in cel privat fiindca noi nu avem siguranta ca nu se vinde. Noi nu stim ce se va construi acolo. Poate in loc de dispensar se face bordel, eu stiu!? In momentul de fata noi nu mai sintem siguri de nimic", a spus un localnic din sala.


Front pentru dispute politice


Atit proiectul privind trecerea Caminului Cultural din domeniul public in cel privat, cit si cel privind demolarea acestuia au fost respinse de Consiliul Local cu 7 voturi "impotriva" si 6 voturi "pentru". "Nici acum consilierii n-au fost de acord cu acest proiect propus. Ei sustin ca dispensarul se va construi pe un teren pe care il vor identifica ei. Eu propuneam un teren in suprafata de 500 mp pe care este acum Caminul Cultural. Dorim sa-l demolam pentru ca este construit pe un beci si se afla intr-o puternica stare de degradare", a spus primarul. Pentru constructia acestui dispensar ar fi nevoie de peste 450.000 de lei, bani pe care Primaria Bolotesti ii are intr-un fond de rulment, dupa cum spune primarul. Dispensarul de la Gagesti va cuprinde si un cabinet stomatologic, o farmacie si o locuinta pentru medici, potrivit proiectului. In timpul sedintei de ieri s-a iscat un schimb mai dur de replici intre primarul Sichin si consilierul liberal Stefan Popa, fostul candidat la primarie. Cei doi s-au acuzat reciproc de incalcarea legii. Daca Stefan Popa l-a acuzat pe primar ca si-a improprietarit mama cu teren, primarul l-a acuzat pe alesul liberal ca si-a construit extindere la brutarie fara autorizatie si pe proprietatea Primariei. Sedinta de ieri s-a incheiat cu triumful consilierilor PNL si PD-L care au reusit sa amine astfel demolarea Caminului Cultural de la Gagesti. Ei au avut de partea lor si un ales de la PSD, care a votat impotriva propunerii primarului social-democrat. "Avem experienta unui alt camin de la Vitanesti, care dupa ce a trecut din domeniul public in cel privat a fost vindut unor persoane particulare", a spus George Buleandra, consilier PD-L. In acest context, reprezentantul Propact, prezent la sedinta, s-a declarat satisfacut de faptul ca cetatenii au inceput sa se implice mai mult in viata comunitatii. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.