Ultima oră

POLITICA:Surse - Emil Boc, criticat in PDL. Presiuni pentru amanarea alegerilor interne

Ziarul de Vrancea
13 mai 2010 544 vizualizări
Cum a declansat Boureanu un mic razboi in partid

Mai multi lideri din PDL l-au criticat, marti seara, pe Emil Boc, presedintele partidului, in cadrul unei sedinte tensionate a Biroului Permanent, au declarat pentru Hotnews.ro surse participante la discutii. Sorin Frunzaverde, Vasile Blaga, Cristian Boureanu si Costica Canacheu s-ar fi numarat printre cei nemultumiti de modul in care e condus partidul. Sorin Fruzaverde si alti lideri au adus din nou in discutie amanarea alegerilor interne, programate pentru jumatatea lunii iulie, si ar fi propus sa aiba loc in primavara anului viitor.

Cristian Boureanu l-a atacat dur pe noul lider al filialei PSD Arges, Florin Popescu, acuzandu-l ca face afaceri cu PSD, ceea ce a declansat un mic scandal intern.

Cristian Boureanu, deranjat ca a fost inlaturat de la conducerea filialei Arges, l-a atacat direct pe Florin Popescu, vicepresedinte PDL si seful filialei Dambovita si presedinte interimar la Arges. Boureanu i-a reprosat "ca aduce toti benzinarii" in organizatie si ca face afaceri cu ei, impreuna cu seful Consiliului Judetean, Constantin Nicolescu (PSD). Boureanu i-ar mai fi reprosat lui Popescu ca a adus in filiala oameni din PSD, cu care a avut relatii de afaceri. Popescu n-a putut fi contactat pentru a-si prezenta punctul de vedere.


"Este inadmisibil sa nu fiu consultat in ce priveste deciziile filialei", ar fi spus Boureanu, referindu-se la noua conducere PDL Arges. Potrivit unor surse participante la discutii, scandalul a luat amploare. Toti liderii prezenti (Gheorghe Falca, Vasile Blaga, Sulfina Barbu) au inceput sa se certe intre ei, aruncandu-si acuze reciproce legate de modul in care comisiile de verificare a filialelor cu probleme isi desfasoara activitatea. Liderii PDL s-au acuzat ca incearca sa-si faca propria campanie in teritoriu, inaintea alegerilor interne din 16 - 17 iulie.


Frunzaverde: Greselile PDL au inceput in 2006


Vicepresedintele PDL, Sorin Frunzaverde, a dat tonul reprosurilor in sedinta Biroului Permanent de marti seara. "Greselile de pozitionare politica n-au inceput acum, ci din 2006", i-ar fi spus Frunzaverde lui Emil Boc, care s-a aparat afirmand ca partidul a luat toate deciziile prin vot. "Ma refer la cele care n-au fost luate prin vot", i-ar fi raspuns Frunzaverde, o posibila aluzie la deciziile impuse de la Cotroceni.


Tot Frunzaverde ar fi ridicat problema amanarii alegerilor interne. PDL a stabilit pentru data de 16-17 iulie Conventia Nationala care ar urma sa aleaga noua echipa de conducere. Frunzaverde, sustinut de Cristian Boureanu, ar fi spus ca partidul trebuie sa arate ca se ocupa acum de guvernare, nu de alegeri interne. Boureanu, de pilda, ar fi aratat ca exista riscul ca un ministru in exercitiu, care candideaza la o functie interna in partid, sa nu fie ales, ceea ce i-ar crea o problema de legitimitate. Cei care au ridicat problema amanarii alegerilor interne ar fi propus ca ele sa aiba loc in primavara lui 2011.


Roberta Anastase, pentru HotNews.ro:"Da este adevarat ca s-a discutat despre acest subiect privind amanarea alegerilor interne ale PD-L, cativa colegi au ridicat problema aceasta. A fost o discutie informala, s-a discutat la diverse acest lucru dar nu s-a luat absolut nici o decizie in acest sens. Vom avea o sedinta a Colegiului Director programata de saptamana trecuta si probabil acolo se va lua o decizie in acest sens.

Initial, Vasile Blaga s-ar fi opus ideii de amanare a alegerilor interne, pe motiv ca s-a initiat deja procedura interna (comisiile de verificare a filialelor, demiterea conducerii unor filiale Iasi, Galati, Arges). Ulterior, Blaga a acceptat varianta amanarii alegerilor la insistenta lui Emil Boc.


"Mi se pare normal ca acei lideri care au castigat alegerile sa ramana in continuare. In cazul unui esec la guvernare, in primavara anului viitor o mare parte din oamenii din Guvern isi vor fi incheiat cariera politica. Daca vor avea succes la guvernare, vor ramane in functii", au declarat pentru HotNews.ro surse participante la discutiile din Biroul Permanent de marti seara.


Un alt lider si-ar fi aratat si el nemultumirea fata de modul in care e condus partidul, aratand ca "se indreapta spre dezastru". Mai multi lideri PDL au confirmat, sub protectia anonimatului, discutiile tensionate de marti seara, afirmand ca "daca PDL nu face acum ce trebuie, va lua sub 20% la alegerile din 2012".


O decizie privind amanarea alegerilor interne n-a fost luata, problema urmand sa fie lamurita in urmatoarea sedinta a Colegiului Director. Pe de alta parte, alte surse vorbesc despre o posibila miscare anti-Basescu a garzii vechi, miscare incurajata in interiorul partidului, in semn de protest fata de masurile economice dure anuntate la Cotroceni, care ar afecta imaginea PDL.


Tot la sedinta de marti seara s-a decis ca Dan Andronic sa se ocupe mai departe de strategia de comunicar, iar implementarea ei revine firmei de consultanta Kensington, implicata si in campania deputatului Teo Trandafir. Kensington a fost infiintata de Razvan Sandulescu, ex ziarist si ex-consilier PNL, potrivit unor relatari de presa. Sandulescu i-ar fi scris discursul de retragere a lui Theodor Stolojan din cursa prezidentiala, in 2004.



de L.Parvu, D.Tapalaga HotNews.ro



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.