Ultima oră

AFACERI:Business Report: Harta executarilor silite. Bancile dau afara din casa 50 de romani pe zi

Ziarul de Vrancea
13 mai 2010 626 vizualizări
De ce e mai bine vanzator in Cipru decat patron in Romania; Nu trecem la euro in 2015; Porsche GT2 RS - cel mai puternic Porsche de serie din toate timpurile

Harta executarilor silite


Bancile dau afara din casa 50 de romani pe zi. Ziarul Gandul va prezinta in premiera situatia caselor si terenurilor executate silit de banci, Fisc si AVAS in primele trei luni ale anului. Astfel, in primele trei luni, bancile si statul - prin Fisc si AVAS - au executat silit 6.630 de case si terenuri, din care 4.351 au fost numai proprietatile scoase la licitatie de catre banci, adica aproximativ 50 de cazuri pe zi. De departe, Timis este judetul cu cele mai multe executari silite demarate de banci in primul trimestru din 2010, cu 265 de asemenea acte inregistrate la nivelul birourilor de cadastru si publicitate imobiliara. Pe locul urmator se afla Clujul, cu 235 de somatii, urmat de Arad, cu 210 acte.


De ce e mai bine vanzator in Cipru decat patron in Romania


In pofida crizei economice , a pierderii masive a locurilor de munca din unele sectoare economice si contrar tuturor predictiilor pesimiste, cei mai multi dintre romanii care muncesc in Europa nu se grabesc sa se intoarca acasa. Romania Libera a stat de vorba cu cativa dintre emigrantii din Cipru care au explicat care sunt avantajele unei vieti, chiar si modeste, in aceasta tara. Numarul romanilor din Cipru a crescut oficial de la 3.000 in 2006 la 30.000 in 2009, ceea ce inseamna aproximativ 4,4% din populatie. Ei reprezinta a treia comunitate ca marime dupa greci si rusi, scrie Romania libera.


FMI, un "organism care nu intelege nimic din ce se intampla in lume"


Argentina, care a atacat violent actiunile din trecut ale Fondului Monetar International in America de Sud, denunta acum aceleasi retete de austeritate impuse Greciei de catre FMI si Uniunea Europeana, care nu au impiedicat statul sud-american sa se scufunde in 2001, informeaza miercuri AFP. Nu demult, Cehia aducea acuzatii FMI prin vocea unui oficial bancar, spunand ca institutia a determinat criza din Europa de Est. Reteta FMI pentru Grecia "este aceeasi cu cea pentru Argentina, inainte de prabusirea din 2001: scaderea salariilor si cresterea impozitelor", a declarat Jorge Remes Lenicov, ministru argentinian al economiei in 2002, in timpul celei mai grave crize economice din istoria acestei tari, scrie Capital.ro.


Nu trecem la euro in 2015


Romania isi poate lua gandul de la investitorii care ar fi venit la noi odata cu intrarea in Zona Euro in 2015 si de la finantarea mai ieftina, dupa ce Raportul de Convergenta al Comisiei Europene (CE) ne-a pus la pamant aproape orice speranta. Analistii spun ca sunt sanse foarte mari ca pentru aderare la moneda europeana sa mai asteptam pana in 2018. Potrivit documentului, tara noastra nu a indeplinit nici unul dintre criteriile impuse de UE pentru adoptarea monedei europene, cu exceptia datoriei publice, scrie evz.ro.


Petrom: Singurul lucru care ajuta sunt investitiile


Banii exista, dar Guvernul nu are un program credibil, cu obiective tangibile. Mariana Gheorghe, cel mai puternic CEO de pe piata locala aflat la conducerea Petrom, companie cu un business de 3 miliarde de euro, spune ca singura sursa de crestere economica pentru Romania sunt investitiile care trebuie gandite de guvern la fel cu modul in care o firma isi pune la punct planul de afaceri. "Daca am fi prezentat (Guvernul - n. red.) un program credibil pe termen scurt, mediu si lung, facut cu obiective tangibile, asa cum este facut un plan de afaceri, cu calcule clare, cu surse de finantare, am fi avut sanse sa evitam aceste masuri. In conditiile in care exportul nu te ajuta, iar cresterea consumului nu este un lucru realizabil cel putin pe termen scurt, singurul lucru care te ajuta sunt investitiile pe scara mult mai larga. Nu putem sa depunem armele acum", spune Mariana Gheorghe citata de Ziarul Financiar.


Conceptul "All inclusive" prezent si in imobiliare


Dezvoltatorii vin cu solutii din ce in ce mai avantajoase si inovative pentru a-si atrage clientii. Un exemplu in acest sens este dat si de compania ARH Ventures. Acestia au apelat la un concept arhicunoscut in lumea hoteliera, "All inclusive", sistem preferat de multe ori de catre clienti pentru avantajul dat de oferirea unui complex de servicii la preturi care se dovedesc in final a fi avantajoase. "Cei care aleg Maple Place gasesc aici tot ceea ce au nevoie pentru a se simti acasa: o locuinta complet finisata in modelele alese de client, bucataria utilata cu echipament electrocasnic, mobilier facut la comanda...", spun reprezentantii companiei citati de Imopedia.


Evolutia economiilor europene in primul trimestru din 2010:


Germania surprinde, Spania iese din recesiune. Produsul Intern Brut la nivelul Uniunii Europene a crescut cu 0,2% in primul trimestru al acestui an, fata de ultimele trei luni din 2009. Economia Germaniei a crescut peste asteptari, Franta a dezamagit, iar Spania si Ungaria au iesit din recesiune. Potrivit datelor Eurostat, cele mai mari cresteri economice au fost raportate de Portugalia (1%), Ungaria (0,9%), Slovacia (0,8%) si Italia (0,5%). In Germania, economia a avansat cu 0,2%, iar in Franta si Spania - cu 0,1%. PIB-ul a stagnat doar in Austria, scrie Adevarul.


Bruynseels, BCR: Preferam reducerile salariale, nu concedierile masive


Bancherii sustin ca s-ar fi confruntat cu o problema mult mai grava daca statul ar fi recurs la concedieri in masa in loc de reducerea salariilor, pentru ca la scaderea veniturilor clientilor mai pot fi gasite solutii. Presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels, a declarat: "Este destul de clar care va fi impactul reducerii pensiilor si salariilor. Din perspectiva bancilor, daca cineva isi pierde slujba este o problema mai grava decat daca i se reduce venitul. Cu reducerea veniturilor putem sa ne descurcam, dar daca cineva isi pierde locul de munca trebuie sa gaseasca neaparat altul", citeaza Bursa.


Piata bunurilor de larg consum, in cadere libera


De pe piata de electronice, electrocasnice si produse IT&C ne vin, via GfK, o veste buna si sase proaste. Cu care sa incepem? Cu cea buna am inceput deja. Sectorul Foto a fost singurul care a avut o evolutie pozitiva comparativ cu primul trimestru din 2009. Ok, atunci hai sa incercam sa gasim ceva bun si in restul datelor, cum ar fi ceva de genul "a incetinit scaderea" sau "ne prabusim cu o viteza mai mica""¦ Am gasit! "Electrocasnicele mici si electronicele de larg consum au prezentat scaderi de ordinul unei singure cifre pentru prima data din T4 2008", arata studiul GfK, scrie Business Cover.


Mazda6 facelift a fost lansata oficial in Europa


Inca de la lansarea versiunii curente, Mazda6 s-a bucurat de un real succes, pana la sfarsitul anului 2009 fiind vandute 281.000 de unitati la nivel global, dintre care 138.000 in Europa. In doar doi ani de la lansare, Mazda6 a castigat 32 de premii printre care si 13 trofee Masina anului. Mazda6 facelift dezvolta punctele forte ale predecesorului sau, cu accent pe sportivitate si placerea de a conduce, eficienta consumului de combustibil si rafinamentul interiorului, crescand totodata si performantele de siguranta si mediu. Modelul este deja disponibil in Romania, scrie 24auto.ro.


Porsche GT2 RS - cel mai puternic Porsche de serie din toate timpurile


Porsche a publicat imgini oficiale si detalii despre viitorul model Porsche GT2 RS. Acesta va fi produs in 500 de exemplare, pretul de baza al unui exemplar pornind de la 199.500 euro. Vehiculul are sub capota un propulsor boxer de 3.6 litri care dezvolta 620 CP si cantareste 1370 kg. Sportiva atinge "suta" in 3.5 secunde, de la 0 la 200 km/h ajunge in doar 9.8 secunde, iar de la 0 la 300 km/h accelereaza in 28.9 secunde. Viteza maxima atinsa este de 330 km/h, scrie StiriAuto.ro.



de Ionut Baias HotNews.ro



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.