Ultima oră

INTERNATIONAL:Presa in Diagonala: Numarul de morti, in urma accidentului de la o mina de carbuni din Rusia a ajuns la 52

Ziarul de Vrancea
12 mai 2010 445 vizualizări
Estonia va adera la zona euro in 2011; 5 persoane au fost ucise in urma unei tornade in Oklahoma; Un canadian a fost condamnat pentru alertarea nejustificata a autoritatilor din Canada si Romania

Numarul de morti, in urma accidentului de la o mina de carbuni din Rusia a ajuns la 52, iar inca 38 de persoane au fost date disparute, potrivit unui comunicat emis de ministerul rus pentru Situatii de Urgenta. Mai mult de 80 supravietuitori sunt in prezent in spitale, informeaza CNN. Autoritatile au declarat ca mai mult de 700 de persoane, angrenate in operatiunile de salvare, desfasoara in prezent operatiuni de cautare in tunelurile subterane ale minei. Operatiunea se va incheia in urmatoarele 24 de ore.


Cel putin cinci persoane au fost ucise si peste 50 au fost ranite, dupa ce o tornada a lovit statul american Oklahoma. Comisia pentru Situatii de Urgenta a confirmat ca doua persoane si-au pierdut viata in Oklahoma City si alte trei persoane au fost ucise in Comitatul Cleveland, anunta SkyNews. Politia din Oklahoma City a confirmat ca furtunile din ultimele zile au distrus cel putin 40 de case, au avariat inca 40 si peste 31.000 de adaposturi au fost fara electricitate. Autoritatile portoricane au arestat sute de suspecti implicati in trafic de droguri, estimat la o valoare de 65 milioane de dolari.


Sute de politisti si de agenti federali portoricani au luat cu asalt un complex de locuinte, situat intr-un oras de pe coasta Carolinei de Nord si au arestat mai mult de treizeci de persoane, banuite ca ar fi implicate in trafic de droguri, la o valoare estimata de 65 milioane dolari, informeaza FoxNews. Autoritatile au identificat 39 din 70 de suspecti, cautati pentru trafic de heroina, cocaina si marijuana, precum si medicamente interzise, comercializate pe raza unui oras de pe coasta din Carolina de Nord si zonele din apropiere, au declarat surse din cadrul politiei locale.


Comisia Europeana va recomanda, miercuri, aderarea Estoniei la zona euro, anul viitor, considerand ca indeplineste toate criteriile economice, a declarat o sursa apropiata Executivului UE, informeaza AFP. Estonia ar putea deveni, astfel al 17-lea stat si prima tara baltica care va utiliza moneda unica. De asemenea, Estonia va deveni al cincilea stat din cele 10 natiuni care au aderat la UE in 2004, care va adopta moneda comuna dupa Slovenia, in 2007, Cipru si Malta in 2008 si Slovacia, anul trecut.


Arhiepiscopul Dirayr Mardichian, cel mai vechi sef de cult al comunitatii armenilor din Romania a murit, in dimineata zilei de 11 mai. Arhiepiscopul Dirayr Mardichian a fost al 41-lea episcop de pe scaunul episcopal infiintat de Alexandrul cel Bun la 1401, potrivit unui comunicat emis de Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Armene din Romania.


Un canadian a fost condamnat la un an de inchisoare, dupa ce a alertat nejustificat autoritatile din Canada si Romania pentru a investiga un atentat cu bomba asupra metroului bucurestean. Jean-Rock Coupal, in varsta de 49 de ani, a pledat vinovat, admitand faptul ca a acuzat in mod fals o romanca de complotarea presupusului atac terorist. Cazul a inceput in 2006, cand barbatul din Montreal a declarat ca intrase in posesia unor informatii care indicau un complot terorist, pentru detonarea unei bombe in interiorul sistemului de metrou din Bucuresti, informeaza Montreal.ctv. Coupal a identificat ca lider al grupului o femeie de origine romana, care intentiona sa dobandeasca statutul de refugiat in Montreal.




de Catalina Ciociltan HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.