Ultima oră

S-a infiintat comisia de elaborare a stemelor

Doina Ganea
12 mai 2010 1935 vizualizări
Fiecare membru primeste o indemnizatie de sedinta de 328 lei

La inceputul acestei luni, printr-un ordin al prefectului Ion Oprea a fost reorganizata Comisia heraldica judeteana de analiza a stemelor si sigiliilor utilizate de localitati sau institutii publice. Potrivit Ordinului 168/2010, din comisie fac parte arhitectul judetului, Daniela Olaru, Mihai Adafini -inspector superior in cadrul Serviciul judetean Vrancea al Arhivelor Nalionale, Dumitru Hutanu-profesor la Muzeul Vrancei, Sorin Iftimi - muzeograf- reprezentant al Comisiei Nationale de Heraldica, Genealogie si Sigilografie - Filiala lasi si Ulmeanu Alina "" seful sectiei de Etnografie a Muzeului Vrancei. In cadrul aceluiasi ordin a fost stabilit si cuantumul indemnizatiei pentru membrii comisiei in suma de 328 de lei. Aceasta indemnizatie se acorda membrilor pentru participarea la cel mult doua sedinte pe luna, atunci cind este cazul, desigur. Pentru membrii comisiei care au domiciliul in alta localitate indemnizatia se suplimenteaza cu 25% in vederea acoperirii costurilor legate de diurna sau transport. Plata acestora se face din bugetele locale. Sedintele comisiei judetene se desfasoara la sediul Consiliului Judetean. Realizarea stemei unei localitati se face prin mijloace proprii sau de catre heraldisti graficieni abilitati de Comisia Nationala de Heraldica in cel mult trei variante. Propunerile de stema se analizeaza de catre Comisia judeteana si se inainteaza spre avizare Biroului Zonal Iasi al Comisiei Nationale de Herladica. Pina pe 21 mai toate primariile trebuie sa cunoasca noile prevederi in cazul in care vor sa-si schimbe stema localitatii sau sa isi creeze una.

Prezenta stema a municipiului Focsani are ca tema centrala Unirea Principatelor de la 1959.

In perioada interbelica stema Focsaniului avea in continutul ei si un simbol al regalitatii, alaturi de cele ale Molodvei si Tarii Romanesti. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.