Ultima oră

Si paznicii vor fi mai putini

Daniel Garleanu
12 mai 2010 787 vizualizări
32 de angajati pleaca in somaj in aceasta luna

In timp ce masurile de austeritate facute publice de conducerea de la Bucuresti scot in strada tot mai multi cetateni, pe plan local agentii economici se confrunta in continuare cu imposibilitatea de a mentine numarul de angajati. Pentru acesta luna, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Vrancea a primit din partea a doi agenti economici instiintare de concediere colectiva pentru 13 si respectiv 19 persoane, in total 32 de angajati. Cei doi agenti economici afectati de criza sint din domeniul activitatii de investigatie, paza si protectie. Este vorba despre citiva paznici angajati ai unor societati de profil. De la inceputul anului au primit vestea cea rea a concedierii nu mai putin de 576 de persoane din domenii ca silvicultura, constructii, industria alimentara, cai ferate, comert si fabricarea articolelor de imbracaminte. Noii someri vor intra in baza de date a AJOFM care le va asigura servicii de preconcediere si apoi, pentru cei doritori, se vor organiza cursuri de formare profesionala. La sfirsitul lunii aprilie, la Fortele de Munca erau inregistrati 12.041 someri, in crestere fata de luna martie, din care doar 5.524 primesc indemnizatie de somaj. Fata de luna anterioara, rata somajului a crescut cu aproape 0,2 procente, ceea ce impinge valoarea ratei la 7,96%. Numarul de vrinceni ramasi fara loc de munca va creste in perioada ce urmeaza, masurile de austeritate vizind reducerea personalului din aparatul public. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.