Ultima oră

Mii de puieti plantati de elevii de la Vidra

Iulia Nicolaie
12 mai 2010 795 vizualizări
Viitorii silvicultori au plantat puieti pe dealurile din zona

Elevii Grupului Scolar "Simion Mehedinti" din comuna Vidra au plantat in regim de voluntariat 28.850 de puieti forestieri din speciile brad, pin, fag, paltin de munte, catina, salcioara si altele pe o suprafata de peste 6 hectare in fondul forestier apartinind Ocolului Silvic Vidra. Timp de noua zile, 48 de elevi au participat zilnic, fiind coordonati de profesorii Costica Constantinescu, Ionel Antimirescu si de maistrul instructor Ion Bostiog. Astfel, Grupul Scolar "Simion Mehedinti" participa la miscarea nationala de plantare a copacilor "Milioane de oameni, milioane de copaci", coordonatorul programului fiind Costica Constantinescu. "Cu ocazia Zilei pasarilor si arborilor, pe 10 mai, la Grupul Scolar "Simion Mehedinti" Vidra s-au deplasat ing. Sando Nistor, cercetator stiintific la ICAS Statiunea Focsani si ing. Virgil Ivan, seful Ocolului Silvic Experimental Vidra, care au prezentat imagini despre "Aria Naturala Protejata Avifaunistica Magura Odobesti", facind o descriere a pasarilor care populeaza zona prin intermediul videoproiectorului. Elevii au fost sensibilizati de catre specialistii silvici cu privire la rolul padurii in stabilizarea mediului inconjurator, asigurind totodata si conservarea resurselor de apa si echilibrarea regimului de scurgere", a relatat prof. ing. Costica Constantinescu. De mentionat ca elevii claselor de silvicultura si protectia mediului au participat si la lucrari practice privind plantarea de puieti in incinta liceului si la repicarea unui numar de 850 de puieti in pepiniera proprie. "Padurea contribuie la formarea si conservarea mediului, dar ea insasi, in lumea de astazi, are nevoie permanenta de ocrotire din partea omului pentru a-si exercita in bune conditii functiile legate de mediu", le-a spus elevilor profesorul Costica Constantinescu. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.