Ultima oră

POLITICA:Crin Antonescu, dupa discutiile cu FMI: Nu suntem de acord cu formula Basescu

Ziarul de Vrancea
10 mai 2010 417 vizualizări
Jeffrey Franks: Au criticat propunerile, e natural, sunt in opozitie, asta fac ei

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat duminica, la finalul discutiei cu delegatia FMI, ca nu este de acord cu formula propusa de Traian Basescu privind reducerea salariilor si a pensiilor. Seful delegatiei Fondului, Jeffrey Franks, a afirmat insa sec: "Au criticat propunerile facute, e natural, sunt in opozitie, asta fac ei".


"Reprezentantii FMI aveau sentimentul ca noi, ca liberali, ar trebui sa fim fericiti deoarece nu au crescut taxele deocamdata. E bine ca nu au crecut taxele, dar nu suntem fericiti", a sintetizat Antonescu rezultatul discutiilor cu oficialii Fondului.


El acuza faptul ca nu exista nicio garantie legata de efectul adoptarii acestor masuri de austeritate, care nu sunt, in opinia sa, decat "o plasare cinica si de o violenta fara precedent pe umerii celor mai fragili membri ai societatii".


"Nu avem de fapt o solutie si, in ciuda optimismului pe care il afiseaza sau simuleaza FMI, ne vom vedea mult mai curand decat ne-am dori si unii si altii", a estimat Crin Antonescu, care a precizat ca poti cere sacrificii doar daca propui o tinta concreta.


Jeffrey Franks nu s-a declarat surprins de pozitia PNL, recunoscand ca liberalii au criticat propunerile, dar acest lucru "e natural, sunt in opozitie, asta fac ei".


"Am ajuns la concluzia ca trebuie sa controlam cheltuielile publice", a adaugat el, mentionand ca detaliile intelegerii la care se va ajunge cu autoritatile romane vor fi facute publice luni dimineata, dupa ce urmeaza inca o runda de negocieri la Ministerul Finantelor, programata duminica dupa amiaza.



de R.M. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.