Ultima oră

ESENTIAL:Jeffrey Franks (FMI): Presedintele Basescu a stabilit un set de masuri ambitioase de care Romania are nevoie la momentul actual

Ziarul de Vrancea
8 mai 2010 464 vizualizări
Vladescu: Nu vor fi masuri adiacente

Seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, a afirmat vineri seara ca "presedintele Traian Basescu a stabilit un set de masuri ambitioase de care Romania are nevoie la momentul actual". Declaratia a fost facuta la finalul negocierilor purtate cu conducerea Ministerului Finantelor.


Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a precizat ca "nu vor fi masuri adiacente, sunt suficiente" cele anuntate de presedintele Basescu.


Reprezentantul FMI s-a dovedit insa mai rezervat in declaratii, afirmand ca "este prematur sa spun ca sunt suficiente" masurile deja anuntate, "avand in vedere ca nu am stabilit inca toate detaliile".


Oricum, el a caracterizat discutia despre situatia financiara a Romaniei, "pe baza anuntului facut de presedintele Traian Basescu", drept "foarte productiva".


Jeffrey Franks a precizat ca delegatia FMI negociaza cu autoritatile romane un pachet de \'actiuni premergatoare\' si "daca toate vor fi adoptate asa cum trebuie nu va fi niciun motiv pentru amanarea" urmatoarei transe de la Fond.


Seful delegatiei nu a dorit sa dea prea multe detalii despre derularea negocierilor: "Lucram inca, echipa noastra tehnica lucreaza inca la cifre si va lucra si maine pe baza noului pachet. (...) Nu pot sa va spun ce discutam la negocieri pana cand nu incheiem negocierile", a explicat el, adaugand ca mai multe detalii vor fi oferite la conferinta de presa programata luni dimineata.


Sebastian Vladescu a spus ca a discutat cateva ore cu reprezentantii FMI despre impactul masurilor anuntate de Traian Basescu, dar evaluarile nu sunt inca definitive.


El nu a confirmat stabilirea unei tinte a deficitului de 6,7%, raspunzand, la intrebarea ziaristilor, ca "deocamdata nu stim daca e 6,7%, tinta se discuta".


"Acum lucram la partea tehnica, la masurile structurale. Exista un program de imbunatatire a administratiei publice", a adaugat el, precizand ca "probabil" vor exista si reduceri de personal in anumite zone, "la fel cum probabil vor fi si angajari" in zonele in care va fi nevoie.



de R.M. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.