Ultima oră

LIFE:Utile: Controlati-va alunitele pentru a preveni cancerul de piele; Ciocolata neagra protejeaza creierul dupa atacul cerebral

Ziarul de Vrancea
8 mai 2010 568 vizualizări
Vinul rosu creste performantele intelectuale; Cum poti scapa de celulita prin dieta

Controlati-va alunitele pentru a preveni cancerul de piele


Pentru a beneficia de o consultatie gratuita trebuie sa va programati in perioada 10-13 mai, la numarul de telefon gratuit 0800.811.101, in intervalul orar 8.00-20.00. Societatea Romana de Dermatologie (SRD), alaturi de Avene Laboratoires si Merk Sharp&Dohme lanseaza, cu ocazia Zilei europene de lupta impotriva melanomului (cancer de piele), a V-a editie a campaniei nationale de depistare a leziunilor maligne cutanate. In lume sunt in jur 150.000 de cazuri de melanoame, iar anual 40.000 de persoane mor din aceasta cauza. Pe 25 mai, 303 medici dermatologi din toata tara, membri ai SRD , vor oferi pacientilor consultatii gratuite pentru posibilele afectiuni ale alunitelor, dar si sfaturi despre cum se pot feri de actiunea nociva a razelor UV. Integral pe EvZ.ro.


Ciocolata neagra protejeaza creierul dupa atacul cerebral


Cercetatorii americani au descoperit ca un compus din ciocolata neagra are un efect protector asupra creierului dupa un atac cerebral. La 90 de minute dupa ce au administrat cobailor o cantitate modesta de epicatehina, un compus care se gaseste in ciocolata neagra, oamenii de stiinta de la Universitatea John Hopkins au indus soarecilor un accident vascular cerebral ischemic, intrerupand fluxul de sange catre creierul acestora. Cercetatorii au observat ca rozatoarele carora li se administrase epicatehina au suferit mai putine leziuni la nivelul creierului spre deosebire de celelalte, relateaza physorg.com, citat de ziare.com. Cercetarile ulterioare au aratat ca si administrata dupa atac, intr-o fereastra care dureaza 3-5 ore, epicatehina este eficienta. Majoritatea tratamentelor folosite in prezent sunt eficiente daca sunt administrate la maximum 2-3 ore dupa accident. Totusi, nu se stie ce cantitate de ciocolata neagra ar trebui administrata in cazul oamenilor ce trec prin astfel de situatii, din moment ce cercetarea a fost realizata pe cobai. Integral in Romania Libera.


Cafeaua te protejeaza de cataracta


Consumul de cafea este recomandat in diminetile in care aveti ochii carpiti de somn, dar se pare ca nu este doar o figura de stil, ci intr-adevar aceasta bautura va ajuta sa eliminati riscul de dezvoltare a cataractei. Cataracta este caracterizata printr-o opacizare a cristalinului care in timp duce la pierderea vederii, informeaza publicatia italiana La Stampa, citata de ziare.com. Insa un consum moderat de cafea va ajuta sa evitati aceasta problema neplacuta. Cercetatorii de la Scoala de Medicina, Universitatea Maryland, au anuntat ca cofeina ne protejeaza de radicalii liberi reactivi din oxigen, numiti si ROS. Cercetatorii au pus niste lentile expuse la UV in prezenta unei enzime numita kynurenine, cu si fara cofeina. In paralel, au fost efectuate si testele in vivo pe un grup de soareci a caror dieta a fost suplimentata cu cafeina si galactoza. Integral pe Romania Libera.


Cum poti scapa de celulita prin dieta


Barbatii sunt ajutati de la natura sa nu se confrunte cu aceasta problema tipic feminina. Potrivit nutritionistilor, masa musculara a acestora este asezata oblic, fapt care tine la distanta celulita. Sezonul estival bate la usa, iar pentru multe femei costumul de baie este o adevarata provocare, mai ales ca 90 la suta dintre reprezentantele sexului frumos trecute de 30 de ani se confrunta cu aspectul de coaja de portocala al pielii. Specialistii in nutritie spun ca aparitia celulitei este cauzata de mai multi factori, dincolo de cel biologic si de trecerea anilor. Astfel, dieta neadecvata, bogata in grasimi si in sare favorizeaza aparitia acestei afectiuni de la varste fragede. Integral in Gandul.


Vinul rosu creste performantele intelectuale


Datorita antioxidantului resveratrol, bautura imbunatateste circulatia sangelui si mareste randamentul creierului. Un grup de cercetatori de la Universitatea Northumbria, Marea Britanie, sustine ca vinul imbunatateste circulatia sangelui si mareste performantele creierului. Acest lucru este posibil datorita continutului de resveratrol, antioxidant gasit in aceasta bautura, arata cercetarea. Oamenii de stiinta precizeaza ca acest antioxidant se mai gaseste in struguri, afine, coacaze si arahide. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii britanici au studiat efectele resveratrolului administrand suplimentele sau pilule placebo unui grup de 22 de studenti, lasand o pauza de 45 de minute pentru ca acestea sa-si faca efectul, dupa care voluntarii au fost supusi mai multor teste timp de 36 de minute. Integral in Gandul.


Trateaza tumorile la -195 de grade Celsius


Tumorile localizate la prostata si cele renale pot fi "anihilate" cu ajutorul gazelor "inghetate" pana la temperatura de -195 de grade Celsius. La o clinica din Cluj-Napoca functioneaza un aparat revolutionar de crioterapie. Folosita pentru prima data in Romania acum patru ani, crioterapia tumorilor la prostata si la rinichi este disponibila in Romania doar la clinica privata Lukmed din Cluj-Napoca. In tratament se folosesc doua gaze, argon si heliu, ce se injecteaza la nivelul tumorii cu ace speciale. Argonul este introdus pentru inghetarea formatiunii canceroase la -195 de grade Celsius, iar heliul, pentru dezghetarea ei rapida. Aceste actiuni au ca efect distrugerea celulelor tumorale. Integral in Libertatea.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.