Ultima oră

Dosarul drogurilor din 2007, retrimis din apel la Vrancea

Nicoleta Cristea
8 mai 2010 1820 vizualizări
Procesul celor 12 focsaneni acuzati de trafic de droguri are toate sansele de a fi reluat la Tribunalul Vrancea u in apel, magistratii au decis casarea sentintei de fond

Sapte din cei 12 inculpati in dosarul de trafic si consum de droguri demarat in 2007 ar putea fi rejudecati la Tribunalul Vrancea. Aceasta dupa ce la Curtea de Apel Galati au fost admise apelurile declarate de procurori si de inculpatii Razvan Victor Prichici, Nicolae Iustin Manole, Alexandru Boros, Ionut Monel Cernica, Iulian Cezar Lungu, Nicolae Robert Potlog si Florina Potlog. Initial si un al optulea inculpat, Constantin Simion Hritcu, atacase sentinta primita, insa pe parcurs si-a retras apelul. Conform deciziei CA Galati, sentinta penala din octombrie 2008 data la Tribunalul Vrancea a fost casata in parte, dispunindu-se trimiterea cauzei spre rejudecare la aceeasi instanta. In cazul in care solutia data la Galati nu va fi atacata cu recurs, cei sase vor fi rejudecati la Tribunal, insa vor fi refacute numai anumite acte. "Mentine celelalte dispozitii ale sentintei apelate referitoare la inculpatii care nu au declarat apel precum si la inculpatul apelant Hritcu Constantin Simion", se mai arata in decizie. In octombrie 2008, dupa mai bine de un an de la startul procesului, Prichici a fost condamnat la 1 an si 8 luni inchisoare, iar Manole la 1 an si 6 luni inchisoare, cei doi fiind singurii cercetati pentru trafic, detinere si introducerea in tara a drogurilor. Ceilalti inculpati au fost judecati pentru detinere de droguri pentru consum propriu sau pentru comercializare. Chiar si asa, doi inculpati, Cernica si Lungu, au primit pedepse marite din cauza antecedentelor. Cernica, desi condamnat in dosar la 8 luni inchisoare, la aceasta pedeapsa s-a aplicat si cea cu suspendare de la Judecatoria Chisineu-Cris, astfel incit au rezultat 2 ani si 2 luni. Lungu, zis "Leo", a fost condamnat la 8 luni inchisoare, la care s-a alaturat o pedeapsa primita la Judecatoria Deva, rezultind un 1 an de inchisoare. Boros,singurul care nu a recunoscut acuzatiile, a fost condamnat la 6 luni cu suspendare, in timp ce Potlog, zis "Bob", si sotia lui, Florina, au primit amenzi penale in valoare de 500 lei fiecare. Hritcu, zis "Chelu", a fost condamnat la 1 an inchisoare, iar ceilalti inculpati au fost amendati penal de instanta cu sanctiuni cuprinse intre 500 si 1.500 de lei. Pe linga pedepse, instanta a dispus confiscarea echivalentului a 200 euro, plus 100 lei de la Hritcu, a 100 euro si 300 lei de la Prichici, echivalentului a 100 euro, dar si 930 lei de la Boros si 900 lei de la Manole. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.