Ultima oră

POLITICA:Politic Show: Parlamentul tine in sah Curtea Constitutionala; Marian Vanghelie ar fi dat mita ca Geoana sa iasa presedinte

Ziarul de Vrancea
7 mai 2010 292 vizualizări
Politicienii miluiesc Biserica pentru succesul in alegeri

Masurile anuntate sunt de o gravitate fara precedent


Ponta: Guvernul Boc nu mai exista, ci doar Guvernul Basescu. In urma declaratiei sefului statului de joi privind scaderea salariilor si pensiilor, masuri luate pentru a evita cresterea taxelor, liderul PSD, Victor Ponta, a afirmat ca Guvernul Emil Boc nu mai exista, ci doar Guvernul Traian Basescu si ca "riscam genocidul social". Liderul PNL, Crin Antonescu, crede ca masurile sunt de o gravitate fara precedent, expresie a crizei, "dar mai ales a incapacitatii celor care guverneaza Romania, in frunte cu Traian Basescu", scrie Gandul.


Parlamentul tine in sah Curtea Constitutionala


Parlamentarii au ratat azi termenul-limita pana la care erau obligati sa numeasca doi noi judecatori constitutionalisti, incalcand legea. Intarzierea este o strategie a PDL, considera analistii. Termenul legal pana la care Camera Deputatilor si Senatul aveau obligatia sa-si desemneze cate un nou judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) expira azi. Cu toate acestea, parlamentarii nu au facut pana acum vreun demers pentru a incepe negocierile, informeaza Evenimentul Zilei.


Politicienii miluiesc Biserica pentru succesul in alegeri


Vestea ca Executivul a dat bani pentru biserici a fost o surpriza pentru multi dintre preoti. Mai ales ca unii recunosc ca nu au cerut bani sau se asteptau la sume mai mici decat au primit. "300.000 de lei? Sunteti sigur? Eu n-am fost anuntat. Avem o biserica mica si ne-ar trebui niste bani sa facem pictura, sa cumparam iconostasul... Dar n-am cerut la Guvern nici un ban. Am facut o cerere la prefectura, dar n-am cerut o anumita suma, cat pot... Poate dansii au trimis mai departe", si-a manifestat mirarea Vasile Colopelnic, parohul Bisericii Greco-Catolice din satul Valea Viseului (Comuna Bistra, judetul Maramures), scrie Romania Libera.


Marian Vanghelie ar fi dat mita ca Geoana sa iasa presedinte


Liderul PSD, Marian Vanghlie, si colega sa de partid, deputatul Aura Vasile au fost audiati, astazi, de procurorii Parchetului General, in urma unor suspiciuni ca ar fi dat mita electorala in campania prezidentiala din 2009, in favoarea candidatul Mircea Geoana, arata surse judiciare, citate de Agerpres. Marian Vanghelie, primarul sectorului 5 si vicepresedintele PSD, este cercetat de procurorii Parchetului instantei supreme in doua dosare privind infractiuni electorale si fals in declaratii, sustin aceleasi surse. Vanghelie a stat, astazi, la sediul Parchetului timp de aproape o ora. La iesire, intrebat de ziaristi daca a dat mita electorala, Vanghelie a raspuns: "Nu-mi amintesc ca presedintele Traian Basescu sa fi dat mita", scrie Evenimentul Zilei.


In editorialul "Basescu iși asuma


Boc il urmeaza?", Mircea Marian scrie: Președintele și-a asumat ingrata misiune de a anunța taierea salariilor, a pensiilor și a subvențiilor. Corect, pentru ca este mult mai credibil decat premierul Boc. Dar, și mai corect era ca guvernul sa confirme imediat ceea ce spune șeful statului. In plus, declarația președintelui ridica multe semne de intrebare". Integral in Evenimentul Zilei.



de Catalina Ciociltan HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.