Ultima oră

Radovici, condamnat cu suspendare pentru fondurile CE

Nicoleta Cristea
7 mai 2010 945 vizualizări
Fostul viceprimar a primit 1 an cu suspendare, fiind totodata obligat sa plateasca, in solidar cu SC Raia Serex SRL, 11.900 euro despagubiri civile u in martie, Radovici a mai fost condamnat cu suspendare, pentru alcoolemie nepermisa la volan

Dan Constantin Radovici a fost condamnat pentru a doua oara anul acesta la inchisoare cu suspendare. Ieri, completul de apel de la Tribunalul Vrancea care il judeca pe fostul viceprimar a decis ca acesta se face vinovat de acuzatiile puse in sarcina de procurorii anticoruptie, dispunind condamnarea acestuia la un an de inchisoare cu suspendare.

"Admite apelurile declarate de Directia Nationala Anticoruptie si partea civila Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, impotriva sentintei penale pronuntata de Judecatoria Focsani privind pe inculpatul Radovici Constantin Dan. Desfiinteaza sentinta penala si in rejudecare, pe fondul cauzei, condamna pe inculpat pentru savirsirea infractiunii de folosire sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea, ori in numele lor, la 1 an inchisoare. Dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe o perioada de 3 ani. Obliga inculpatul in solidar cu partea responsabila civilmente SC "Raia Serex" SRL Focsani la plata sumei de 11.900 euro cu titlu de despagubiri civile catre partea civila Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintei Bucuresti. Obliga inculpatul la 1.000 lei cheltuieli judiciare catre stat", se arata in sentinta Tribunalului, care vine dupa o achitare pe fond. Totodata, lui Radovici i-au fost interzise drepturile de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si cel de a ocupa o functie implicind exercitiul autoritatii de stat, masuri care insa au fost la rindul lor aplicate cu suspendare.

Licitatie cu dedicatie pentru bani europeni

Dosarul lui Radovici a fost trimis in instanta in primavara anului 2008, dupa ce firma acestuia a cistigat o licitatie pentru o lucrare platita din fonduri europene. Astfel, Raia Serex ar fi trebuit sa amenajeze un atelier de croitorie si un birou de consiliere, in valoare de 11.900 euro, in scopul de a ajuta sa se integreze in societate 30 de tineri cu forme usoare de handicap, aflati intr-un centru de ocrotire din coordonarea Inspectoratului de Stat Teritorial pentru Persoane cu Handicap Vrancea. Proiectul ""¦si NOI putem sa muncim!" a murit insa in fasa, procurorii anticoruptie sustinind ca firma cistigatoare a fondurilor Phare era controlata de Radovici, acesta fiind actionarul majoritar. "La data de 26 august 2003, inculpatul, inainte de participarea la aceasta licitatie, a facut o declaratie inexacta privind indeplinirea tuturor criteriilor de eligibilitate, respectiv de a nu avea niciun potential conflict de interese sau vreo relatie cu oricare dintre partile participante la licitatie. în acest mod, desi nu respecta criteriile impuse pentru selectie, licitatia a fost cistigata de SC "Raia Serex SRL Focsani (una din firmele ofertante)", se arata in rechizitoriul intocmit de DNA. De mentionat ca sentinta de miercuri este a doua pedeapsa cu suspendare a lui Radovici. In martie, dupa o achitare pe fond, Radovici a fost condamnat pentru alcoolemia la volan la 3 luni de inchisoare cu suspendare. Astfel, instanta a considerat ca alcoolemia de 1,65 grame la mie in singe reprezenta un pericol pentru participantii la trafic, dar si pentru pietoni, dat fiind ca Radovici a fost oprit pe un bulevard din Focsani, unde fluxul este destul de mare. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 18 ore, 2 minute, 22 secunde
Mi-e o imensa scarba de justitia romana! Rusine,rusine,rusine!!!!
, acum 739370 zile, 18 ore, 2 minute, 22 secunde
Plesuvul asta cu ochi de viezure e un escroc notoriu.Iar justitia vranceana este de kkt.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.