Ultima oră

AFACERI:Business Report: Piata imobiliara dupa cresterea taxelor; Cum sa-ti faci vacanta fara sa dai un ban pe cazare

Ziarul de Vrancea
6 mai 2010 541 vizualizări
Topul celor mai periculosi virusi; Cum a avut wall-street.ro un trafic urias

Cum vor reactiona proprietarii de locuinte la cresterea taxelor?


Cresterea taxelor si impozitelor loveste din plin in dezvoltatorii imobiliari care stau de ceva timp cu locuintele pe stoc, asta dupa ce au aplicat deja reduceri de profit. O posibila crestere a TVA inseama cresterea preturilor la locuinte, insa in conditiile unei cereri deja slabite, este posibil sa se traduca prin reduceri drastice de profit sau falimente in lant. "Daca o sa creasca taxele, multi vor da faliment, pentru ca nu vor mai avea cui sa vanda locuintele. Cresterea taxelor inseamna scaderea puterii de cumparare si ca efect scaderea cererii solvabile, care se traduce printr-o scadere a valorii proprietatilor", a declarat pentru capital.ro Adrian Crivii, directorul general al companiei de evaluare Darian.


Cum sa-ti faci vacanta fara sa dai un ban pe cazare


Ai lasa niste necunoscuti, care traiesc la mii de kilometri departare, sa stea in casa ta, in vreme ce tu esti plecat? La prima vedere, pare cel putin o naivitate. Dar, daca pui la socoteala ca, in acelasi timp, tu vei locui in casa respectivilor, iar intreaga aventura se consuma conform unor contracte extrem de detaliate, parca nu mai ai atatea motive de insomnie... Conceptul de "house swapping" e o modalitate de a-ti proteja finantele, chiar daca, la prima vedere, iti consumi mai multi nervi decat de obicei. Cum se procedeaza: in loc sa faci o rezervare la un hotel in orasul in care vrei sa-ti petreci concediul, vei locui in casa unui cetatean care isi duce viata in locul respectiv, scrie Gandul.


Magazinul Unirea continua strategia "branduri importante, suprafete mari" si semneaza cu Bershka si New Yorker


Spaniolii de la Inditex au batut palma cu familia Adamescu pentru un magazin Bershka pe doua etaje, care va fi deschis la sfarsitul verii in Unirea Shopping Center din centrul Capitalei. Grupul spaniol va fi urmat de retailerul german New Yorker, care e asteptat cu un nou magazin la parterul Unirea din septembrie. Care este pretul pentru a ocupa o suprafata de aproximativ 2.500 de metri patrati in cel mai frecventat centru comercial din Romania? O investitie in prima faza de peste 3 mil. euro si refacerea unui sfert din fatada Unirea, anunta Ziarul Financiar.


90 de branduri au inchiriat 74% din magazinul Cocor


Cocor SA a alocat, in acest an, un buget de 3.565.000 de euro pentru finalizarea proiectului de modernizare a magazinului Cocor din centrul Capitalei. Dan Barbulescu, presedintele Consiliului de Administratie al Cocor SA, ne-a declarat ca 74% din suprafata inchiriabila a magazinului a fost contractata pana in prezent. Astfel, la proiectul Cocor Department Store s-au alaturat aproape de 90 de branduri, scrie Bursa.


Topul celor mai periculosi virusi


Parerile expertilor difera in functie de anumite caracteristici, cand vine vorba despre un astfel de clasament. Alaturi de creatorii de solutii de securitate, "Evenimentul zilei" a incercat sa faca un top al celor mai periculosi. "Daca ne intoarcem in anii "â„¢90, putem spune ca, probabil, cea mai semnificativa amenintare informatica de la inceputul acelor ani a fost virusul Cascade, care infecta sistemele DOS", ne-a declarat Andrey Slobodyanik, managing director Kaspersky Lab Europa de Est. Tot in perioada anilor "â„¢90 au aparut "Melissa" sau "Love Letter", care s-au raspandit automat, producand o "epidemie".


Ajutor fiscal otravit pentru firmele cu restante mici


Desi pretind ca vin in sprijinul companiilor cu noul sistem de calcul, Finantele dubleaza in fapt majorarile de intarziere pentru restantele bugetare cuprinse intre trei si sase luni. Asadar, modalitatea de stabilire a procentelor de penalizare este arbitrara. In vreme ce pentru o intarziere de 90 de zile la o datorie de 100.000 lei, conform sistemului actual, dobanda este de 9,5% fata de 9%, dupa sistemul anterior, pentru 91 de zile, deci numai pentru o zi in plus, dobanda creste la 19,55% fata de 9,1% in vechiul sistem, scrie capital.ro.


Cum a avut wall-street.ro un trafic urias si ce pierderi a inregistrat


Potrivit Studiului de Audienta si Trafic Internet (SATI), numarul clientilor unici care au accesat site-ul a crescut de la o medie de 30.000 - 40.000 pe zi, la peste 300.000 de vizitatori unici pe zi in weekend. Mihai Seceleanu, CEO InternetCorp, a explicat greseala pe blogul lui Stanca: "Am supradimensionat din greseala niste costuri pe click si niste bugete de promovare, ceea ce ne-a dat o expunere foarte buna si click-uri sau unici pe masura". Potrivit lui Seceleanu, costul acestei erori este de peste 70.000 de dolari in trei zile, scrie Adevarul.


Marimea conteaza: laptopul perfect are 13,3 inci


Laptopul ideal trebuie sa fie nu foarte greu, sa aiba un ecran nici prea mare, nici prea mic, un procesor rapid si memorie RAM suficienta. O serie de analisti americani, citati de publicatia Financial Times, estimeaza ca anul acesta va fi cel al laptopurilor ce au ecrane cu o diagonala de 13,3 sau 13,4 inci. "Monitorul de 13 inci a devenit noul monitor de 15 inci pentru ca utilizatorul isi doreste un laptop puternic, dar si usor", afirma analistul Alexander Huber, citat de Romania libera.


Limbajul Trupului in vanzari


Ai incercat vreodata sa vorbesti cu cineva care este incruntat si are bratele incrucisate? Este greu. Acestia nu par a fi interesati! Pe de alta parte, cineva care este la largul lui, cu mainile pe langa corp si un zambet pe fata este mult mai usor de abordat in vederea comunicarii! Regulile de baza legate de limbajul corpului, mimica si gesturi , pe care trebuie sa le urmati atunci cand sunteti la locul de munca sunt: "¢ Abordati o pozitie dreapta! "¢ Priviti clientul direct in ochi! "¢ Zambiti! "¢ Nu stati cu mainile incrucisate! "¢ Tine-ti mainile pe langa corp sau pe tejghea! "¢ Strangeti mana ferm... Limbajul corpului ar trebui sa includa, de asemenea, tehnici de ascultare activa, cum ar fi datul din cap sau aprobarea prin cuvantul "da" atunci cand clientul vorbeste, scrie Excellence Club.


Cel mai scump iaht de la Romanian Boat Show 2010 este 460.000 de lire sterline


A inceput Romanian Boat Show 2010, considerat cel mai mare targ de iahturi, ambarcatiuni si accesorii pentru sporturile nautice din Romania. Vedeta expozitiei este iahtul Princess 42, care poate ajunge pana la 460.000 de lire sterline, in functie de motorizarea aleasa si tipul de accesorii. Reprezentantii Set Events, care a organizat expozitia, au declarat pentru Money.ro ca anul trecut Romanian Boat Show a generat vanzari pentru aproximativ 100 de ambarcatiuni.


Cat costa restructurarea unui credit


Bancile tot nu renunta la comisioane. Clientii care au probleme financiare pot obtine fara costuri administrative initiale prea mari o restructurare a creditelor, prin prelungirea perioadei de rambursare sau obtinerea unei perioade de gratie de cateva luni. Majoritatea bancilor percep comisioane de restructurare de cativa zeci de lei, in timp ce altele nu solicita nicio taxa suplimentara clientilor care dovedesc ca situatia financiara li s-a inrautatit, dar in final costul suportat de client poate sa urce cu pana la 15%, scrie Ziarul Financiar.


Intel nu se lasa. Atom pentru mobile e gata: 10 zile stand-by, 2 zile playback audio


Intel trimite un comunicat, cum ca platforma bazata pe seria de procesoare Atom dedicata smartphone-urilor, smartbook-urilor si altor Mobile Internet Devices (MID), cu nume de cod anterior Moorestown, este disponibila de astazi pe piata. Platforma Moorestown promite o navigare rapida pe Internet, multi-tasking, video full HD 1080p, grafica 3D, video-conferinte multi-point si transmisii de voce in dispozitive suficient de mici ca sa incapa usor intr-un buzunar. Cu alte cuvinte, o arhitectura care ar trebui sa dea batai de cap serioase tuturor competitorilor, scrie Business Cover.


Dacia se vinde bine, mai ales pe timp de criza


Modelele Logan, Sandero si Duster au castigat cote de piata ametitoare in intreaga lume, cucerind prin preturi mici, mai ales in perioada crizei economice globale. Principala destinatie a modelelor Dacia este Franta, unde in trei luni s-au vandut peste 30.000 de unitati. In schimb, in Romania s-au vandut mai putine masini decat in Maroc, scrie StiriAuto.ro.




de Ionut Baias HotNews.ro



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.