Ultima oră

Guvernul da dublu Prefecturii Vechi decit primariilor din Vrancea

Iulia Crețu
6 mai 2010 1392 vizualizări
O Hotarire de Guvern de saptamina aceasta aloca 570 mii RON pentru continuarea lucrarilor la Prefectura Putna, viitorul sediu al CJ Vrancea, si numai 276 mii RON pentru supravietuirea a 14 primarii, liberale si democrate u Guvernul a dat bani si pentru modernizarea DC 178 Bahnele-Poiana Stoichii, drum ce a iscat scandal intre CJ si Societatea de Drumuri Nationale

Guvernul Boc baga de doua ori mai multi bani in viitorul sediu al presedintelui Consiliului Judetean Vrancea de la Vechea Prefectura, decit da pentru supravietuirea primariilor din judet. Astfel, potrivit Hotaririi de Guvern nr. 417 din 3 mai, publicata in Monitorul Oficial la numarul 289 bis, partea I, Guvernul Romaniei, in plina criza financiara si cu delegatia FMI pe cap, s-a "scobit" de 570 mii RON (5,7 miliarde de lei vechi) pentru continuarea lucrarilor de consolidare si restaurare de la Prefectura judetului Putna. Potrivit declaratiilor lui Marian Oprisan, cladirea istorica va fi viitorul sediu al CJ, drept pentru care se inteleg "interventiile" pe linga cei de la Putere pentru alocarea acestor fonduri. Cel mai probabil, lucrarile de reabilitare la Prefectura Putna, una dintre cele mai frumoase cladiri din Focsani, se vor finaliza in cursul acestui an. In schimb, in cadrul aceleiasi hotariri de Guvern, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului prevazut in bugetul de stat pe 2010 pe unitati administrativ-teritoriale pentru finantarea unor cheltuieli curente si de capital, se trimit 276 mii RON (2,7 miliarde de lei vechi) pentru citeva primarii din Vrancea. Cum era de asteptat, "transfuziile" de bani nu se indreapta catre primariile PSD ci, in majoritate, catre cele liberale, "slabiciunile" democrat liberalilor vrinceni. In lista sint 14 localitati care au primit alocari de fonduri: 13 PNL si una PDL. Au primit bani: Valea Sarii "" PDL (25 mii RON), Marasesti "" PNL (29 mii RON), Balesti ""PNL (13 mii RON), Brosteni "" PNL (7 mii RON), Chiojdeni "" PNL (17 mii RON), Dumitresti "" PNL (36 mii RON), Homocea "" PNL (23 mii RON), Jitia "" PNL (12 mii RON), Mera "" PNL (14 mii RON), Reghiu "" PNL (19 mii RON), Sihlea "" PNL (14 mii RON), Slobozia Bradului "" PNL (36 mii RON), Vintileasca "" PNL (11 mii RON), si Vizantea Livezi "" PNL (20 mii RON).


Bani pentru cirpirea infrastructurii


De asemenea, s-au mai dat bani de la Bucuresti pentru balastarea drumurilor comunale din Cimpineanca, 50 mii RON, pentru construirea unor poduri peste riul Milcov la Reghiu, 80 mii RON, si la Mera, 30 mii RON, dar si a unuia la Paunesti, 50 mii RON. In vedere se afla si asfaltarea unui drum comunal, DC 142 in comuna Cimpineanca, pentru care s-a alocat suma de 60 mii RON. De asemenea, in cazul scandalului drumurilor suspendate intre Consiliul Judetean Vrancea si Societatea de Drumuri Nationale, Guvernul Romaniei trimite 80 mii RON (800 milioane lei vechi) pentru modernizarea DC 178 Bahnele-Poiana Stoichii, comuna Vintileasca. La inceputul acestui an, o declaratie a directorului SDN Vrancea, Lucica Chiper, care ar fi vrut sa-i intoarca in curtea lui Marian Oprisan, la judet, citeva drumuri nationale, din cauza imposibilitatii intretinerii lor, a aruncat clasa politica mioritica in aer. Liberalii au tipat ca pe vremea lui Tariceanu s-au asfaltat drumurile care trec prin comune PNL, in timp ce Oprisan i-a transmis Lucicai Chiper ca n-are nevoie de drumurile nationale. Chiper preciza ca a discutat cu premierul Emil Boc pentru declasarea drumurilor. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 4 ore, 49 minute, 29 secunde
DA, corect!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.