Ultima oră

Serea si Martis ramin dupa gratii

Dan Chiriac
6 mai 2010 1047 vizualizări
Curtea de Apel Pitesti a respins ca nefondat recursul celor doi u Ionica Serea a recunoscut ca s-a intilnit inaintea partidei cu Liviu Facaleata, apropiatul lui Cornel Penescu

Ionica Serea si Marius Martis ramin in arestul politiei argesene pentru cel putin inca o saptamina. Curtea de Apel Pitesti a respins ieri recursul celor doi si a mentinut hotarirea Tribunalului Pitesti, care a emis un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele celor doi. Serea este acuzat de luare de mita. Procurorii sustin ca acesta ar fi luat 21.000 de dolari inaintea partidei FC Arges - Steaua, scor 2 "" 2, pentru a avantaja echipa pitesteana si pentru a nu acorda cartonase formatiei lui Cornel Penescu. Ionica Serea a recunoscut in instanta ca s-a intilnit cu Liviu Facaleata, directorul de la PIC Pitesti, inaintea partidei, dar si-a sustinut nevinovatia. Fostul arbitru a declarat ca discutiile cu Facaleata nu au avut legatura cu fotbalul. Serea a recunoscut in fata judecatorilor ca il cunoaste de mai mult timp pe Facaleata. Marius Martis a declarat la Curtea de Apel Pitesti ca este prieten bun cu Ionica Serea si ca in posesia lor nu a ajuns nici un ban de la Liviu Facaleata. Serea a incercat sa-i determine pe judecatori sa-l lase liber, aducind in apararea sa argumentul ca meciul incriminat a fost printre cele mai bune din cariera sa, lucru stiut si confirmat de observatorul acelui joc, dar si de cei care au vazut partida respectiva. Martis a spus ca nu cunoaste motivul acuzatiilor care ii sint aduse si ca este nevinovat. Judecatorii de la Curtea de Apel Pitesti nu au luat in seama cele spuse de cei doi arbitri si avocatii lor mentinind starea de arest preventiv impotriva celor doi. Decizia de ieri este definitiva si irevocabila. Acestia ar putea iesi mai devreme din arest doar daca vor apela la alte doua posibilitati. Prima dintre acestea ar fi eliberarea sub control judiciar, dar judecarea acestei cereri nu va fi facuta mai devreme de inceputul saptaminii viitoare. De asemenea, cei doi ar putea iesi din arest pe cautiune, dar acest lucru ar implica achitarea unei sume mari de bani, care s-ar pierde in cazul in care arbitrii vor fi gasiti vinovati in acest dosar. In decizia luata ieri, se pare ca au cintarit greu si cele declarate de asistentii partidei respective, Zoltan Szekely si Ionel Popa. Cei doi au dat declaratii ca martori, la DNA Pitesti, dar au plecat acasa pentru ca au refuzat inaintea meciului respectiv sa ia bani de la apropiatul lui Cornel Penescu. (Dan CHIRIAC)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 1 ora, 3 minute, 18 secunde
Fortza DNA,poate o sa-i ancheteze un pic si pe cei de la penitenciar,stiut fiind faptul ca tot ce au angajat ei o data cu Serea a fost cu spaga.
, acum 739393 zile, 1 ora, 3 minute, 18 secunde
Bine ai spus ''q'',e prea imputit sistemul ,ar insemna sa cada capete sus puse ,nu cred ca se baga cineva.Poate daca ar veni cei de la DNA Arges ,sunt cei mai tari din tara ,parerea mea.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.