Ultima oră

Dosarul coruptiei , inca un termen catre prescriptie

Nicoleta Cristea
6 mai 2010 894 vizualizări
Judecatoria Focsani trebuie sa se pronunte asupra posibilitatii ca procesul coruptiei din Consiliul Judetean sa fie retrimis Judecatoriei Cluj Napoca

Retrimiterea "Dosarului coruptiei" la Judecatoria Focsani a fost din nou in atentia celor implicati in proces. Ieri, procurorul anticoruptie prezent in sala la termenul din proces a solicitat instantei sa ia in considerare posibilitatea ca dosarul sa fie trimis inapoi la Judecatoria Cluj Napoca. Aceasta pentru ca instanta clujeana, pe rolul careia s-a aflat pentru o vreme dosarul, a considerat ca speta nu este de competenta ei, intrucit decizia de stramutare la Tribunalul Cluj a venit la Tribunalul Vrancea si nu la Judecatoria Focsani. Procurorul a precizat ca Judecatoria Focsani ar trebui sa isi decline competenta catre Judecatoria Cluj Napoca si totodata sa sesizeze Curtea Suprema pentru solutionarea conflictului de competenta. Aceasta de altfel a fost singura parere pro pentru retrimiterea cauzei la instanta din Cluj, dupa ce avocatii celor sase inculpati au pus concluzii de respingere. Avocatul Alexandru Balan, cel care il reprezinta pe Marian Oprisan, a precizat ca cererea procurorului este nefondata, intrucit exceptia de necompetenta teritoriala nu poate fi solicitata dupa citirea actului de sesizare. "Va rugam sa constatati ca citirea actului de sesizare a fost facuta de dumneavoastra si ulterior, dupa retrimiterea dosarului pentru refecerea urmaririi penale s-a formulat cererea de stramutare. Ulterior s-au mentinut toate actele efectuate pina la stramutare.O exceptie de necompetenta teritoriala nu mai poate fi solicitata. Nu puteti declina in acest moment, intrucit citirea actului de sesizare s-a facut. Hotarirea de declinare a competentei are caracter definitiv. Buna sau rea, cum e hotarirea de la Cluj, noi stim care este solutia corecta, dumneavoastra ramineti competenta sa solutionati aceasta cauza", s-a adresat avocatul Balan instantei, incercind sa o convinga sa tina pe loc cauza. Asupra tuturor acestor aspecte, instanta se va pronunta abia saptamina viitoare, aminarea fiind decisa si pentru ca avocatii au solicitat ragaz pentru a depune concluzii care sa le sustina parerea. Dintre cei sase inculpati din dosar, ieri doar doi au fost prezenti la apel, Liviu Rusu si Valeriu Iacob, Marian Oprisan, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu si Ion Costeanu fiind reprezentati in lipsa de avocati. Cei sase angajati ai Consiliului Judetean Vrancea au fost trimisi in judecata in iunie 2006, pentru fapte de coruptie. Acuzatiile sint legate de pietruirea drumurilor din localitatile vrincene in campania din 2004, dar si pentru anumite nereguli legate de de achizitionarea Complexului "Caprioara", in perioada 2004 "" 2005, sau folosirea unor vile ca locatii de protocol. Procurorii DNA au retinut in rechizitoriu prejudicii totale de peste 2 milioane de euro, in dauna Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, a bugetului CJ si in dauna bugetului Guvernului. De remarcat ca luna viitoare se implinesc patru ani de cind cei sase au fost trimisi in judecata, pina la aceasta data fiind audiati doar doi dintre ei. (Nicoleta CRISTEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.