Ultima oră

Salubritatea focsanenilor, incredintata direct puiului CUP

Doina Ganea
6 mai 2010 1338 vizualizări
Alesii locali au fost de acord cu incredintarea directa a serviciului de salubritate a orasului firmei CUP Salubritate SRL, desprinsa anul trecut din firma mama SC CUP SA Focsani

In sedinta ordinara de la sfirsitul lunii aprilie, alesii focsaneni au convenit asupra formei de gestiune a activitatii de salubritate menajera de pe raza municipiului Focsani. Aceasta deoarece SC CUP SA, operatorul traditional al orasului, nu se mai poate ocupa de stringerea gunoiului din pubelele focsanenilor de cind a devenit partener in Asociatia de dezvoltare intercomunitara "Vrancea Curata" si are in derulare un proiect judetean finantat din banii Uniunii Europene. "In perioada urmatoare, pina ce proiectul de gestionare a deseurilor va fi operational, gestiunea serviciilor de colectare, transport si depozitare a deseurilor va fi delegata exclusiv pe baza unor contracte de delegare pina la implementarea proiectului "Sistemul integrat de management al deseurilor in judetul Vrancea", se precizeaza in adresa Consiliului Judetean Vrancea trimisa Primariei Focsani. In acest context, anul trecut, consilieri locali au aprobat infiintarea SC CUP Salubritate SRL al carei actionar unic este SC CUP SA, avind ca obiect de activitate colectarea deseurilor nepericuloase. Tot anul trecut, Consiliul Local Focsani a aprobat cumpararea SC Salubritate SRL cu suma de 100.000 de lei de la SC CUP SA, devenind actionar majoritar. In luna martie a acestui an alesii locali au aprobat serviciul de salubritate stradala si forma de gestiune directa prin darea serviciului respectiv in administrare Directiei de Dezvoltare a Serviciilor Publice Focsani. In sedinta ordinara din 27 aprilie consilierii locali au convenit ca in luna mai sa se intocmeasca un proiect de hotarire privind delegarea de gestiune a serviciului de salubritate prin incredintare directa catre SC CUP Salubritate SRL. Cu alte cuvinte, daca cei de la Directia de Dezvoltare se ocupa de curatenia stradala, cei de la CUP Salubritate se vor ocupa din aceasta luna de golirea pubelelor locatarilor. Potrivit directorului CUP Salubritate, Viorel Profiroiu, firma pe care o conduce a obtinut abia in aprilie licenta de transport si colectarea gunoiului de la Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC). "Noi am depus de anul trecut solicitare, insa abia in aprilie am primit licenta, care este valabila pina in aprilie 2012. Pe baza acesteia putem acum opera in Focsani", ne-a declarat Viorel Profiroiu. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.