Ultima oră

Autogara Focsani, inceputul sfirsitului

Doina Ganea
5 mai 2010 1097 vizualizări
De ieri, reprezentantii firmei Lidl, care a devenit proprietar pe fosta Autogara a Focsaniului, au inceput lucrarile de dezafectare a spatiului u primele masuri au fost taierea arborilor din zona si intreruperea curentului electric u calatorii sint inca debusolati si nu stiu unde sa mai astepte microbuzele

De la 1 mai, Autogara din Piata Victoriei si-a inchis portile, activitatea de transport fiind preluata de noua autogara de pe Bdul. Marasesti, la nr. 72. Ieri, angajatii firmei care a preluat vechea autogara taiau arborii din jur intr-o actiune de dezafectare a terenului. In cladirea veche, nod de circulatie pentru microbuzele si autobuzele care te duceau spre toate localitatile Vrancei, dar si in exterior, se va amenaja un nou supermarket, din reteaua Lidl. Motiv pentru care Primaria Focsani a organizat o serie de intilniri intre reprezentantii municipalitatii, ai Politiei si cei ai transportatorilor care strabat judetul sau au curse in afara lui, pentru stabilirea noilor trasee. Acestea au fost aprobate, nu fara intense discutii, saptamina trecuta in sedinta Consiliului Local Focsani. Alesii PD-L au propus ca una din statiile de autobuz sa fie la Gara. «Subscriu la amendamentul d-lui coleg Neculai Tanase si trebuie sa va spun si probabil ca stiti si dumneavoastra, cetatenii sint foarte nemultumiti ca autogara nu mai este acolo, macar la Gara sa facem o statie, pentru ca de cele mai multe ori si au fost facute niste sondaje, calatorii sint foarte nemultumiti, nicidecum asa cum am auzit aici in sala ca s-a vorbit cu cetateanul si cetateanul asta vrea, cetateanul n-a vrut treaba aceasta", a spus in sedinta de CL consilierul Mioara Lazar.


Noile trasee bulverseaza calatorii


Ieri, intr-adevar, multi cetateni care asteptau inca autobuzele spre exterior la statiile de la Polivalenta erau extrem de suparati fiindca nu fusesera instiintati ca se muta autogara si s-au schimbat traseele. "Nu stim nimic, n-am vazut nimic anuntat. Or fi anuntat ei la autogara, dar noi nu luam microbuzul de acolo, ci din statie de pe traseu", s-a plins Marioara Popa, una dintre navetiste. Declaratiile femeii par sa contrazica insa afirmatiile primarului Decebal Bacinschi facute saptamina trecuta in sedinta ordinara a CL Focsani. "Am discutat cu transportatorii, stiu cel mai bine, unde coboara si de unde preiau cetatenii, dar cred si aici as dori sa fiti de acord, o perioada de doua "" trei saptamini poate chiar si o luna de zile va trebui ca acesti transportatori sa discute cu cetatenii, sa mai folosim o perioada statiile pe care le stiau cetatenii, vom face apoi fluturasi sa spunem unde s-au mutat aceste statii, pentru ca nu putem da tot acest trafic peste cap. Deci citeva zile vom functiona pe traseele noi, vom face cunoscut cetatenilor prin niste pliante ca incepind cu data de 10 sau 15 mai statia s-a mutat in alt loc si in acest fel sa facem cunoscut cetatenilor pentru ca altfel stricam toata treaba in municipiu. Deci va fi asa cum a spus toata lumea cu o perioada de tatonare, sint de acord sa se ajunga la gara si vom incerca sa rezolvam cu statie si acolo", a precizat primarul Decebal Bacinschi, saptamina trecuta. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.