Ultima oră

AFACERI: Surse: Guvernul si FMI negociaza acum concedierile si cresterea taxelor pe tranzactii imobiliare si bunuri de lux

Ziarul de Vrancea
5 mai 2010 524 vizualizări
Cresterea TVA si a cotei unice cu 1-2 puncte procentuale, scenariu pentru inceputul lui 2011"

Surse apropiate negocierilor au declarat pentru HotNews.ro ca negocierile intre Guvern si FMI se concentreaza marti "pe marginea unor modificari la Codul Fiscal care vizeaza impozitarea terenurilor nelucrate, a tranzactiilor imobiliare si a bunurilor de lux". Sursele citate au mai spus ca cele doua parti iau in calcul si cresterea TVA si a cotei unice de impozitare cu 1-2 puncte procentuale, dar in nici un caz pentru perioada imediat urmatoare.


Sursele citate au mai spus ca delegatia FMI a insistat asupra concedierilor masive in sectorul bugetar, care atirna ca un balast in bugetul de stat. Alternativa la concedieri este cresterea taxelor si impozitelor.


"Cresterea TVA si a cotei vor intra in vigoare cel mai probabil la inceputul anului 2011, daca bugetul de stat va fi in continuare dezechilibrat", au mai spus sursele consultate de HotNews.ro.


Aceste declaratii vin dupa ce marti, 4 mai, site-urile unor cotidiane centrale au scris ca FMI ar fi solicitat majorarea TVA la 24% sau, dupa alte surse, la 25%, iar cota unica ar urma sa fie majorata de la 16% la 20%.


Potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro, premierul Emil Boc nu va lua "nicio decizie importanta" inainte de intorcerea din vizita pe care o va efectua in Statele Unite, la sfarsitul acestei saptamani. Boc va merge la Universitatea din Michigan, unde va primi titlul de Doctor Honoris Causa.


Mass-media a publicat marti, 4 mai informatii potrivit carora Fondul propune o cota unica de 20 la suta si o TVA de 24 la suta sau, in alte variante, TVA de 25%.


Reamintim ca seful FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat la finalul lunii martie ca Romania trebuie sa faca disponibilizari masive in sectorul bugetar pentru a-si micsora deficitul bugetar.


de Redactia Economic HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.