Ultima oră

Flutur ramine cu terenul din Podul Izvor

Nicoleta Cristea
4 mai 2010 831 vizualizări
Presedintele Consiliului Judetean Suceava a avut cistig de cauza la Judecatoria Focsani, unde s-a decis ca acesta are dreptul de proprietate asupra unui teren din Gura Humorului u democrat-liberalul are de incasat de la sucevencele care i-au vindut terenul si cheltuieli de judecata

Sucevencele Maria Mihaila, Artemiza Craioveanu si Elena Asmarandei au pierdut procesul prin care incercau sa redobindeasca un teren care in acest moment ii apartine presedintelui Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur. Cele trei sucevence solicitau anularea unui ordin al Prefecturii Suceava din primavara lui 2007 si reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafete de teren agricol la "Podul Izvor" din Gura Humorului. Procesul, judecat initial la Gura Humorului, a fost stramutat in recurs de la Tribunalul Suceava la Tribunalul Vrancea, dupa ce la fond cele trei surori obtinusera anularea ordinului prefecturii si reconstituirea dreptul de proprietate asa cum a fost el solicitat. Dupa judecarea recursului la Tribunalul Vrancea, instanta a admis recursurile inaintate de fostul ministru, de sotia sa, Elisabeta Flutur si de Comisia Locala pentru stabilirea dreptului de proprietate din Gura Humorului, si a casat prima sentinta, dosarul fiind astfel trimis spre rejudecare la Judecatoria Focsani. "Respinge ca neintemeiata plingerea formulata de petentii Mihaila Maria, Craioveanu Artemisa, Asmarandei Elena. Admite cererea de interventie in interes propriu formulata de intervenientii Flutur Gheorghe si Flutur Elisabeta. Obliga petentii la plata sumei de 1.700 lei cu titlu de cheltuieli de judecata catre intervenienti. Cu drept de recurs", suna decizia de la Judecatoria Focsani, data la finalul saptaminii trecute. "S-au administrat probe, martori, s-a facut expertiza, nu ar fi motive ca in recurs sa se caseze sentinta. Din punctul nostru de vedere este o solutie buna. Decizia finala apartine insa instantei de recurs", ne-a spus avocatul sotilor Flutur. Terenul care a constituit obiectul dosarului a ajuns la sotii Flutur in anii "â„¢90, inainte de introducerea legii fondului funciar. Aceasta dupa ce sucevencele au obtinut dreptul de proprietate asupra unui teren mostenit la "Podul Izvorului", insa reconstituirea a fost facuta in alta zona. Acest teren a fost vindut familiei fostului ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur. Dupa aparitia legii care stipula ca terenurile se vor reconstitui pe vechile amplasamente, democrat-liberalul Gheorghe Flutur a restituit terenul cumparat, si a intrat in posesia terenului pe vechiul amplasament din "Podul Izvor", in baza ordinului emis de prefect si contestat de cele trei surori. In instanta, surorile au sustinut ca terenul reconstituit pe vechiul amplasament le apartinea, intrucit ele vindusera familiei Flutur un cu totul alt teren. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.