Ultima oră

MEDIA PUBLICITATE:CRP: Presa romaneasca trece prin transformari dramatice, care au dus la abdicari de la standardele de calitate ale profesiei

Ziarul de Vrancea
3 mai 2010 489 vizualizări
Ziua Mondiala a Libertatii Presei gaseste presa romaneasca in una dintre cele mai dificile perioade de dupa decembrie 1989, considera Clubul Roman de Presa (CRP) in mesajul de Ziua Mondiala a Libertatii Presei

.


"Ziua Mondiala a Libertatii Presei este pentru noi - jurnalisti, manageri, oameni de presa - un prilej de reflectie, de evaluare, de cautari, mai putin o ocazie de a sarbatori sau de a ne bucura de ceva. Presa romaneasca se afla in 2010, la fel ca anul trecut, sub apasarea constrangerilor impuse de un context economic nefavorabil, intr-o tara unde atitudinea ostila fata de jurnalisti si confuziile intretinute deliberat sunt ridicate la rangul de politici de stat", se arata in mesajul CRP, citat de Agerpres.


CRP spune ca "presa romaneasca trece, la randul sau, prin transformari dramatice, determinate de schimbari de generatie si mentalitati, care au dus, uneori, la abdicari de la standardele de calitate ale profesiei noastre".


"Apelul Clubului Roman de Presa este, de Ziua Mondiala a Libertatii Presei, catre eforturile individual si al comunitatii noastre profesionale de redobandire a respectului pentru statutul de jurnalist. Libertatea fireasca de care trebuie sa se bucure profesia de jurnalist, in Romania si oriunde in lume, trebuie onorata prin profesionalism, creativitate si decenta", se precizeaza in mesajul CRP de Ziua Mondiala a Libertatii Presei.


La 23 decembrie 1993, Adunarea Generala a ONU, a declarat ziua de 3 mai drept Ziua Mondiala a Libertatii Presei.



de D.G. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.