Ultima oră

Info-Ecologic

Ciprian Fânaru
30 apr 2010 616 vizualizări
Postasii vrinceni au strins deseuri si au plantat copaci

32 de angajati din cadrul Oficiului Judetean de Posta Vrancea au "atacat" zilele trecute frontul activitatilor voluntare de ecologizare in zona comunei Vulturu, in parteneriat cu Directia Silvica. "Continuind seria campaniilor de responsabilitate sociala a angajatilor Directiei Regionale de Posta Bacau si constientizind insemnatatea acestor actiuni si faptul ca beneficiarii sint inclusiv postasii, acestia au ecologizat zona", transmit oficialii institutiei. Astfel de activitati au fost derulate si anul trecut, cind postasii au participat la actiuni de impadurire desfasurate in zona Cosmesti, aceasta deoarece postasii si-au propus sa planteze in fiecare an in tara un numar de arbori echivalent cu numarul celor distrusi pentru producerea hirtiei consumate in cadrul Postei Romane. (C. F.)


Tinerii de la "Longinescu" au adunat gunoaiele din Cring


Elevii Grupului Scolar "G. G. Longinescu" din Focsani, membri ai "Corpului Voluntarilor de Mediu" de pe linga Garda de Mediu, au participat ieri la o actiune de ecologizare a Cringului Petresti alaturi de colegi de la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" si Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi". La actiune au mai fost prezenti reprezentanti ai Primariei Focsani si ai SC "ECO-X" Petresti, firma de reciclare a diverselor materiale rezultate in urma "dezvoltarii societatii de consum". Sacii plini cu "urme ale civilizatiei umane" au fost preluati de angajati ai firmei pentru a putea fi reciclati. "Elevii participanti fac un apel catre cetatenii municipiului Focsani de a avea mai multa grija de mediul in care traiesc daca doresc ca si copii lor sa beneficieze de frumusetile si calitatile acestuia", spune prof. Adriana Holbea, consilier de comunicare si relatii publice in cadrul Gr. Scolar "G. G. Longinescu" . (M. B.)

Scolarii au sadit pomi in curtea bibliotecii

Elevii clasei a I-a B de la Scoala Stefan cel Mare Focsani - invatatoare Mariana Mogda - in parteneriat cu Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" Focsani, bibliotecar Maria Olaru, au plantat in curtea bibliotecii doi pomisori - unul fetele si unul baietii. Reprezentantii celor doua unitati anunta ca activitati similare de impadurire si ecologizare vor mai avea loc si in viitor. (C. F.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.