Ultima oră

Penitenciarul Focsani cauta de munca pentru detinuti

Nicoleta Cristea
30 apr 2010 1278 vizualizări
Veniturile obtinute sint folositi pentru investitii si cheltuieli curente

Anul acesta detinutii din Penitenciarul Focsani nu au fost prea solicitati de persoanele fizice sau juridice pentru prestari de servicii. Oficialii penitenciarului pun acest lucru si pe seama crizei financiare, dar un motiv pentru lipsa contractelor l-a constituit si vremea nefavorabila. Astfel, de la inceputul acestui an, doar in luna martie detinutii din unitate au fost angrenati in diferite activitati contra cost, veniturile contabilizate fiind in suma de 30.000 de lei. Detinutii au lucrat in principal pentru Directia Silvica, Primaria Golesti, dar si pentru producatori viticoli locali, efectivul mediu folosit la toate aceste activitati fiind de 38 de persoane, un numar redus fata de alti ani. "In alti ani s-a intimplat ca in sezonul de virf sa nu putem face fata solicitarilor, insa anul acesta n-au fost cazuri in care sa refuzam beneficiarii. Pe primul trimestru al acestui an nu ne putem lauda cu realizari foarte mari. Speram insa ca in continuare sa avem un ritm mai sustinut", a precizat comisarul sef Ion Dita, directorul Penitenciarului Focsani. Unitatea de detentie spera si ca lucrarile realizate in atelierul propriu sa isi gaseasca cumparatori, dar a lansat si o "oferta" pentru un pictor. Astfel, in penitenciar se afla o persoana care a descoperit taina picturii, si care, cred oficialii unitatii, ar putea cu succes sa realizeze lucrari in biserici. Comisarul sef Dita a mai explicat ca veniturile obtinute cu ajutorul detinutilor sint cu atit mai importante cu cit o parte din buget, respectiv ceea ce inseamna investitiile si cheltuielile curente, se bazeaza tocmai pe aceste sume. "Orice persoana, atit fizica cit si juridica, poate solicita detinuti la munca. Media tarifului practicat este cuprinsa intre 5 si 6 lei pe ora pentru detinut, dar si aceste tarife se pot negocia, in functie de numarul de persoane solicitate, durata contractului sau complexitatea muncii. Din sumele incasate, 30% intra in contul detinutului, iar 70% in contul ANP. In 2010 cei 70% ii avem prinsi in bugetul pentru reparatiile curente sau investitii. Daca muncim si obtinem sumele necesare putem face investitii, cea mai mare fiind modernizarea postului nr. 1 de control, de acces in Penitenciar", a explicat directorul unitatii de detentie. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.