Ultima oră

Jerbe de flori pentru batrinii militari

Raluca Manolache
30 apr 2010 746 vizualizări
Veteranii de razboi au fost comemorati ieri de camarazi si de oficialitatile locale. De Ziua Veteranilor de Razboi, care se serbeaza in fiecare an pe 29 aprilie, a fost organizat la Cimitirul Nordic un ceremonial religios si unul militar

"29 aprilie, Ziua Veteranilor de Razboi, este ziua in care candela recunostintei se cuvine a fi aprinsa in inima si sufletul tuturor oamenilor acestei tari datorita faptului ca nu exista casa din care sa nu fi fost inrolat unul sau mai multi tineri sub drapelele de lupta ale ostirii romane", a spus generalul in rezerva Nicolae Zamfir, presedintele Asociatiei Veteranilor de Razboi. Autoritatile locale si militarii prezenti la comemorare au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor. Printre cei care au aprins o luminare in memoria celor care si-au dat viata pe cimpul de lupta s-au aflat si copiii de la Centrul Scolar de Educatie Incluziva "Elena Doamna". Si la Odobesti s-a serbat aceasta zi. Elevii de la Liceul Teoretic Odobesti si salariatii Unitatii de Asistenta Medico-Sociala Odobesti l-au vizitat pe presedintele veteranilor de razboi din Odobesti, care a luptat in cel de-al Doilea Razboi Mondial. La cei 90 de ani ai sai, Costica Voicu a depanat tinerilor oaspeti amintiri din acea perioada, cucerindu-i cu luciditatea si agerimea mintii sale, dar si cu blindetea si caldura vocii. Ziua Veteranilor a fost instituita in data de 29 aprilie 1902, de catre Regele Carol I, pentru fostii luptatori participanti la Razboiul de Independenta din anii 1877-1878, dar a reinceput a fi marcata pe 29 aprilie printr-o lege data in octombrie 2007. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.