Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE:Subiectele Zilei: Cum distrugi mii de hectare de padure si scapi basma curata; Detinut eliberat din greseala de la Gherla

Ziarul de Vrancea
29 apr 2010 537 vizualizări
Gabor Vona, liderul partidului Jobbik: Sprijinim autonomia teritoriala pentru maghiari; Portiuni din autostrada vor costa si 50 de milioane de euro/km

Cum distrugi mii de hectare de padure si scapi basma curata


Acuzat ca a taiat ilegal mii de hectare de padure in Maramures, Vasile Coman, unul dintre oamenii de afaceri controversati din Transilvania, a fost sanctionat cu amenzi modice, anulate ulterior de instantele de judecata. Profiturile obtinute din afacerile cu cherestea au fost uriase. De 10 ani, industria lemnului din zona Viseu de Sus - Maramures - este concentrata in mana lui Vasile Coman, zis Varzaru, un afacerist abonat la contracte cu bani publici. Firmele lui Coman au defrisat mii de hectare in aceasta zona, considerata un adevarat "Triunghi al Bermudelor" in care nu dispar avioane si nave maritime, ci paduri intregi. Integral in Romania Libera.


Portiuni din autostrada vor costa si 50 de milioane de euro/km


Un viaduct al Bechtel, blocat de sondele Petrom. Chiar daca ministrul transporturilor, Radu Berceanu, se "plange" ca nu are bani pentru drumuri, in Romania se construiesc cele mai scumpe autostrazi din lume. Poate tocmai de aceea ele nu se finalizeaza niciodata. Surse avizate ne-au declarat ca un viaduct de pe autostrada Transilvania, cu tot cu prelungirea acestuia, in lungime de circa 6 km, de pe tronsonul Suplacu de Barcau-Bors, costa aproximativ 300 de milioane de euro. Desi lucrarile de pe tronsonul 3C Suplacu de Barcau-Bors sunt conservate, consultantul Egis taie factura, in fiecare luna, de circa 70.000 de euro. Lucrarile la segmentul bihorean Suplacu de Barcau-Bors al autostrazii Transilvania sunt abandonate. Conform contractului dintre Bechtel si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), soferii ar fi trebuit sa circule, de la inceputul lunii martie, pe cei 64 km de autostrada dintre Suplacu de Barcau si Bors. Integral in Puterea.


Oradea, primul oras liber de maidanezi


Un ONG din Oradea a reusit, in cinci ani, sa reduca numarul maidanezilor de la 4.000 la numai 400. Cheia succesului: sterilizarea si colaborarea cu primaria. La polul opus, Primaria Capitalei a refuzat, in 2008, oferta Vier Pfoten de a steriliza, pe propria cheltuiala, toti maidanezii. Asociatia SOS Dogs a inceput, in 2003, un proiect gandit pentru 10 ani care avea sa dea rezultate in doar cinci: sterilizarea gratuita a tuturor cainilor din orasul bihorean - maidanezi sau cu stapan, incurajarea adoptiilor de caini vagabonzi, redactarea unei brosuri speciale pe acest subiect si discutarea acesteia in scoli, la orele de dirigentie, ne-a explicat directorul SOS Dogs, Carol Lazar. Cu un sponsor britanic, teren de la primarie si 15% din cheltuieli suportate de administratia locala, SOS Dogs a pus la punct reteta succesului: un adapost cu 300 de locuri, cinci medici veterinari, 10.000 de euro pe luna care includ de la salarii pana la costul sterilizarilor - in medie, 17 euro operatia - si circa 4.000 de caini dati spre adoptie. Integral in Romania Libera.


Huzurul gainilor si porcilor, pretext pentru subventii UE


La o saptamana dupa ce Romania Libera dezvaluia relele tratamente la care erau supuse gainile intr-una din societatile de renume, Avicola Bucuresti, Ministerul Agriculturii a recunoscut ca are nevoie, dar n-are avizul Ministerului Finantelor, sa pompeze 100 de milioane de euro in fermele romanesti pentru a scoate gainile si porcii din "viata de mizerie" si sa le ofere un standard de viata identic cu al suratelor din celelalte state UE. Cei 100 de milioane de euro ar urma sa fie cheltuiti printre altele pe "obiecte, care plasate in boxele unde porcii au tendinta de lupta, sa le distraga atentia", anemometre cu care sa masoare viteza sistemelor de ventilatie din halele cu gaini si angajarea de personal suplimentar pentru a asigura manipularea mai "cu grija" a dobitoacelor. Integral in Romania Libera.


Detinut eliberat din greseala de la Gherla


Un detinut a scapat cu un an mai devreme din Penitenciarul de maxima siguranta Gherla, dupa ce a fost eliberat din greseala. Asta dupa ce judecatoria Gherla a stabilit termenul de eliberare a barbatului condamnat pentru conducere in stare de ebrietate pentru februarie 2010 in loc de februarie 2011. Inchis in octombrie 2009, detinutul a fost eliberat dupa doar cateva luni, pe 25 februarie 2010. La scurt timp dupa acest moment, s-a intors in puscarie, de bunavoie. La randul ei , Administratia Nationala a Penitenciarelor a depistat eroarea, iar comandantul si adjunctii sai au ajuns in fata comisiei de disciplina. Integral in Gandul.


Oprea: armata nu trebuie tarata in noroiul politic


Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a declarat, intr-o scurta interventie la Realitatea TV ca astazi a avut loc o mare dezinformare privind pensiile speciale, dupa ce Senatul a votat impotriva pensiilor speciale. "Amendamentul pe care noi am spus ca il sustinem, noi il vom vota", a declarat Oprea, care a subliniat ca armata romana nu trebuie tarata in noroiul public. PSD a depus o motiune simpla impotriva legii unitare a pensiilor, dezbatuta in parlament. Senatorii au dezbatut legea unica a pensiilor, in vreme ce membrii echipei de evaluare a FMI au purat discutii pe aceeasi tema cu reprezentantii FMI. Saptamana trecuta, alesii au interupt dezbaterile, dupa doar doua zile de dezbateri in plen, pe motiv ca sunt aproximativ 80 de proiecte legislative care au termen de adoptare tacita data de 26 aprilie. Integral pe EvZ.ro.


Gabor Vona, liderul partidului Jobbik: "Sprijinim autonomia teritoriala pentru maghiari"


Noile formatiuni parlamentare ungare vor fi mult mai atente la comunitatile de maghiari de peste granite. Inclusiv la cea din Romania. Partidul de extrema dreapta Jobbik a reusit, in premiera, sa intre in Parlament. Liderul Gabor Vona a explicat care ii sunt prioritatile in Parlament si cum vede relatia cu maghiarii din Romania. Integral in Adevarul.


Vanzatorii de vise si-au mutat pe net etnobotanicele


Cei peste 500.000 de consumatori de droguri, considerate pana mai ieri legale nu au ramas fara "marfa". Intreprinzatorii dornici de profituri rapide le pun la dispozitie produse noi, legale, si le asigura transportul acestora la domiciliu. Chiar si "etnobotanicele" scoase, recent, in afara legii de catre Guvern pot fi procurate de pe internet la orice ora, cu putina osteneala. Dupa razboiul legislativ in care au fost implicati, recent, vanzatorii de plante "etnobotanice", in urma caruia au fost interzise spre vanzare 36 de specii, distribuitorii nu s-au lasat invinsi. Acestia s-au impartit in doua categorii. Primii sunt cei care si-au luat stocurile ramase si si-au mutat magazinele in cea mai gri zona din punct de vedere legislativ: internetul. Aici, ei folosesc site-uri precum okazii.ro sau oferte.ro pentru a le vinde cat mai repede, plantele respective fiind intrate in ilegalitate de aproape o luna. Integral in Puterea.



de Stefan Popovici HotNews.ro




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.