Ultima oră

POLITICA:Politic Show: Cum isi ascund demnitarii averea in noua lege ANI; 21 de deputati si-au angajat rudele;

Ziarul de Vrancea
29 apr 2010 461 vizualizări
Revolta in grupul parlamentar al PSD pentru ca nu s-a livrat spaga pentru votarea bugetului pe anul trecut; PSD, creativ de 1 Mai: Vrem un alt Guvern, 1 MAI Corect"

21 de deputati si-au angajat rudele


"In cine poti avea incredere, daca nu in sotie?". Consilier, sef de cabinet, expert, referent sau sofer - orice functie ti se poate potrivi daca esti fiu, fiica sau sotie de parlamentar care cauta consilieri. 21 de deputati, din aproape toate partidele, si-au angajat rudele la birourile parlamentare. 21 de deputati si-au angajat rudele in cadrul cabinetelor parlamentare, o arata un docu­ment prezentat, ieri, de agentia NewsIn. Agentia publica o lista de 22 de nume de deputati care au apelat la serviciile sotiei, sotului sau fiicei la cabinet. Integral pe EvZ.ro.


Revolta in grupul parlamentar al PSD pentru ca nu s-a livrat șpaga pentru votarea bugetului pe anul trecut


Deputatii PSD il trag la raspundere pe liderul lor, Viorel Hrebenciuc, pentru promisiunea facuta de premierul Emil Boc de a primi cate 3 miliarde de lei vechi pentru votarea bugetului pe 2009. Ei spun ca nu au primit nici pana in ziua de azi banii pentru colegiile pe care le reprezinta. "Votati bugetul si veti primi fiecare pentru colegiul pe care il reprezentati cate 2,7 miliarde de lei vechi" - a fost promisiunea facuta de Emil Boc partenerilor social-democrati, dupa instalarea in fruntea Guvernului PDL-PSD, in decembrie 2008. Trocul a fost realizat atunci din partea PSD de catre Viorel Hrebenciuc si presupunea ca, in schimbul votarii bugetului de stat pe 2009, fiecare parlamentar PSD sa primeasca de la Guvern fonduri pentru colegiul sau in valoare de 2,7 miliarde de lei. Integral in Puterea.


PSD, creativ de 1 Mai: "Vrem un alt Guvern, 1 MAI Corect"


Partidul Social Democrat si-a stabilit sloganul pentru data de 1 mai: "Vrem un alt Guvern, 1 MAI Corect". Acest mesaj va fi utilizat, alaturi de o serie de bannere concentrate in jurul aceleiasi idei, in manifestarile pe care PSD le va desfasura cu ocazia zilei de 1 Mai, dar si de 2 Mai, Ziua Tineretului. "Art directorii" PSD au realizat zece modele de bannere, un model de insigna si un model de tricou, acestea fiind axate pe sloganul central "Vrem un alt Guvern, 1 MAI Corect" sau derivate ale acestuia. Integral in Gandul.


In editorialul "Legea antimigratie, o idee proasta", Silviu Sergiu scrie:


"Dezertorii din PSD, asa cum le place social-democratilor sa-i numeasca pe cei care si-au "luat zborul" catre putere, cu sau fara escala in grupul independentilor, vor fi supusi oprobriului public. Liviu Dragnea, secretar general al PSD, va intocmi o lista cu demisionarii si motivele plecarii acestora din partid: dosare, afaceri sau obtinerea de diverse privilegii. In lipsa de alte mijloace eficiente pentru a stopa acest fenomen care diminueaza forta partidului, socialdemocratii vor sa-si compromita fostii colegi. Exact ca-n bancul cu taranul care a venit la targ cu un cal rapciugos, pe care nu-l cumpara nimeni. Cand a fost intrebat de ce a facut asta, taranul a raspuns senin: >." Integral pe EvZ.ro.


In editorialul "Saracie cu lustru", Cristian Tudor Popescu scrie:


"Un student care avea o functie in UTC sau UASCR s-a aflat mai sus si mai adanc in sistemul comunist decat un sef de reprezentanta comerciala a Romaniei la Anvers, pus acolo cu binecuvantarea Securitatii si a Elenei Ceausescu? Da, afirma Legea Lustratiei, pe punctul de a fi adoptata in Parlament. Acelasi tanar utecist, acum intre 40 si 50 de ani, nu va putea candida la presedintia Romaniei. In schimb, fostul sef cu Propaganda al CC al PCR si prim-secretar Ion Iliescu a putut, fapt consumat, sa candideze de 4 ori la cea mai inalta functie in stat. E corect? Da, afirma Legea Lustratiei." Integral in Gandul.


Cum isi ascund demnitarii averea in noua lege ANI


Demnitarii vor tine la secret unde au proprietati, cum si cand le-au dobandit, unde au actiuni si pe cine au imprumutat, iar liderii de sindicat nu vor mai fi obligati sa-si declare averile si interesele, toate acestea daca Senatul adopta noua lege ANI in varianta Guvernului, aprobata deja de Camera Deputatilor. Proiectul legii Agentiei Nationale de Integritate - raspuns al Guvernului la decizia Curtii Constitutionale prin care a fost paralizata practic activitatea verificarii averilor, conflictelor de interese si incompatibilitatilor - vine cu facilitati pentru demnitari si constrangeri pentru inspectorii de integritate. Principalele beneficii pentru cei aflati in functii deriva din diferentierea declaratiilor de avere (rebotezate declaratii de patrimoniu) in declaratii publice si declaratii confidentiale. Din documentele ce vor putea fi accesate de jurnalisti si cetateni lipsesc nu doar adresele unde acestia au terenuri si case sau numele bancilor la care au conturi, asa cum a anuntat premierul Emil Boc. Integral in Romania Libera.






de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.