Ultima oră

Oprisan vrea Cringul pentru eternul sau parc de recreere

Mihaela Beșleagă
29 apr 2010 999 vizualizări
Presedintele Consiliului Judetean vrea sa puna mina pe toate cele 40 de ha de padure din Cringul Petresti, pentru a construi un parc de agrement, pe bani europeni, de care tot vorbeste de ani de zile u un prim pas s-a facut ieri, cind consilierii judeteni au aprobat transferul terenului de sub Complexul Caprioara de la Primaria Focsani la Consiliul Judetean u dupa cum se stie, Oprisan detine terenuri in zona, dar spune ca le foloseste pentru agricultura si ca nu ar fi in conflict de interese

Un nou episod din serialul "Complexul Caprioara" din Cringul Petresti s-a consumat ieri in cadrul sedintei ordinare a Consiliului Judetean. Presedintele CJ, Marian Oprisan, a propus, iar consilieri judeteni PSD si PNL au parafat prin vot, transferul terenului pe care este construit Complexul, de la Primaria Focsani in administrarea Consiliului Judetean. Astfel, consilierii au aprobat, cu exceptia celor sapte alesi judeteni PDL care s-au abtinut la vot, transmiterea terenului de 21.882 mp aferent Complexului Caprioara din comuna Vinatori, proprietatea Consiliului Judetean, din domeniul privat al municipiului Focsani si administrarea Consiliului Local Focsani in domeniul privat al judetului si administrarea CJ. Aceasta hotarire trebuie sa treaca si de votul consilierilor focsaneni pentru a putea fi pusa in aplicare, asa ca Oprisan are unele emotii, tinind cont ca este nevoie de o majoritate calificata pentru asemenea decizii. "Terenul de sub imobil nu poate aduce Consiliului Local Focsani niciun avantaj material pentru ca nu vor fi demolate cladirile, intrucit intentionam amenajarea acestora, motiv pentru care consideram ca se impune transmiterea proprietatii. Reabilitarea si modernizarea «Complexului Caprioara» se poate face doar prin derularea unor proiecte de finantare, proiecte care solicita din partea CJ Vrancea, ca proprietar al complexului, posibilitatea de intretinere a imobilului", se arata in referatul intocmit de Directia de Dezvoltare si Directia Juridica din cadrul CJ. In acelasi raport se mentioneaza faptul ca domeniul public al judetului a fost diminuat in anul 2003 prin transmiterea catre Consiliul Local Focsani a cladirii din str. Dimitrie Cantemir nr. 1, corp "C" in care isi desfasoara activitatea Primaria si ca acum se doreste reintregirea patrimoniului judetean. Oprisan a reamintit ca Primaria a primit gratuit in 2003 sediul in care isi desfasoara activitatea. "Si imi tot scoateti ochii. Am dat si noi ceva in loc", a vociferat din sala primarul Decebal Bacinschi. In 2006, CL Focsani a aprobat incredintarea in folosinta gratuita catre CJ a suprafetei de 21.88 mp, teren aferent Complexului Caprioara pe durata existentei constructiilor.


Oprisan si familia au 8 ha la Petresti


Marian Oprisan si-a reanuntat ieri intentia de a amenaja in Cringul Petresti un parc regional de agrement si recreere, pentru care va avea nevoie sa ii fie transferata in administrare intreaga suprafata de 40 de hectare. In acest sens, CJ va inainta o solicitare catre Primaria Focsani, prin care va solicita transferul intregii suprafete de padure, a spus Oprisan. "Eu ma chinui inca din anul 2004 sa fac acest lucru. In repetate rinduri componenta politica a Consiliului Local, ma refer la grupurile PDL si PNL s-au opus. Transferul se va efectua, bineinteles, cu acordul CL Focsani. Proiectul va deveni unul singur, odata cu trecerea intregii suprafete de 40 de ha in administrarea CJ. Aceasta va deveni un obiectiv de recreere a cetatenilor din Focsani. Este inadmisibil ca cetatenii sa nu aiba unde iesi la iarba verde. Am propus atacarea pe motiv de nulitate absoluta a unor concesiuni facute de primaria Vinatori, care sint pe terenurile unde cetatenii mergeau la iarba verde. Chiar daca mi se pun piedici, Cringul Petresti va deveni parc de recreere. Parcul acesta va trebui imprejmuit, vor trebui desenate alei"¦", a spus Oprisan. Parcul urmeaza sa fie amenajat cu bani europeni, dupa aprobarea aplicatiei ce va fi la Comisia Europeana, pe Programul Structural de Mediu, dupa cum a spus seful CJ. Marian Oprisan detine, impreuna cu familia sa, 8 ha de teren in zona Cringului Petresti, ceea ce ar putea insemna ca eventuala constructie a pacului sa creasca valoarea terenurilor in zona, banuiala ce apare si intr-un raport al DNA care a stat la baza trimiterii in judecata a sefului de la CJ. "Credeti ca se executa ceva pe terenurile proprietate ale familiei mele? La DNA s-a facut un raport stiintifico-fantastic. In Cringul Petresti, cind am cumparat terenul eu si familia mea, acolo erau vreo 400 de vile. Bineinteles ca am terenul, facem si agricultura in primavara asta", a raspuns Oprisan, intrebat de reporterii nostri daca nu se afla din nou intr-un conflict de interese. Dupa cum se stie, unul din capetele de acuzare impotriva sa vizeaza tocmai modul in care s-a achizitionat complexul Caprioara din Petresti, fara stirea consilierilor judeteni din mandatul trecut. Ancheta a pornit dupa dezvaluirile facute de ziarul nostru la acea vreme. (Mihaela BESLEAGA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 15 ore, 25 minute, 23 secunde
Cetatenii "provinciei tale europene",asa cum iti place sa-i numesti ,n-au locuri de munca ,asa ca ,n-au dupa ce se odihni.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.