Ultima oră

Dosarul lui Radovici, finalizat si in apel

Nicoleta Cristea
29 apr 2010 992 vizualizări
Judecatorii de la tribunal trebuie sa decida daca fostul edil este vinovat sau nu

Acuzatiile de coruptie aduse lui Dan Constantin Radovici, fost viceprimar al municipiului, vor fi dezbatute de judecatorii Tribunalului Vrancea pina saptamina viitoare. Dupa o achitare la fond, la Judecatoria Focsani, dosarul a fost finalizat si in apel, urmind a se stabili daca intr-adevar Radovici a obtinut pe nedrept fonduri europene. Radovici a fost trimis in judecata in 2008 de procurorii anticoruptie, fiind acuzat ca, in calitate de asociat si administrator al mai multor societati din judet, ar fi folosit si prezentat documente false, inexacte sau incomplete, cu ajutorul carora a obtinut pe nedrept bani pentru un proiect european. Concret, lui Radovici i se imputa ca, in august 2003, a declarat in fals ca nu avea nici un conflict de interese sau vreo relatie cu oricare dintre partile participante la licitatia pentru obtinerea fondurilor europene. Cu ajutorul acestei declaratii, firma Raia Serex SRL Focsani a incheiat cu Serviciul Public Judetean de Asistenta Sociala Vrancea un contract de executie de lucrari pentru amenajarea unui atelier de croitorie si a unui birou de consiliere, in valoare de 11.900. Proiectul finantat de Phare se numea ""¦si NOI putem sa muncim!", scopul fiind acela de a integra socio-profesional persoane tinere, cu forme usoare de handicap, institutionalizate intr-un centru de ocrotire aflat in coordonarea ISTPH Vrancea. Proiectul a demarat cu amenajarea si dotarea spatiului in care urma sa se desfasoare cursul de calificare a grupului tinta, iar pentru aceasta SPJAS Vrancea a organizat tocmai licitatia cistigata de Raia. De altfel, potrivit DNA, toate societatile ofertante erau controlate de Radovici, care fie era actionar majoritar, alaturi de alti membri ai familiei sale, fie ocupa o functie de conducere. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.