Ultima oră

POLITICA: Boc ar putea face o rocada la conducerea Finantelor. Pleaca Vladescu, vine Calin Georgescu?

Ziarul de Vrancea
28 apr 2010 452 vizualizări
Noul ministeriabil: "Daca mi s-ar propune, as accepta"

"Daca mi s-ar propune functia de ministru al Finantelor, probabil ca as accepta. Romania are nevoie de tehnocrati, asta am sustinut si in proiectul meu care vizeaza reprofesionalizarea Romaniei. Oficial insa, nu am fost contactat de nimeni din partea Palatului Cotroceni", a declarat pentru HotNews.ro Calin Georgescu, despre care surse apropiate Cotrocenilor sustin ca ar urma sa fie noul ministru al Finantelor. Informatia a aparut initial in Ziua de Cluj.

Georgescu este secretar executiv al organizatiei locale a Clubului de la Roma si conduce Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare (IPID).


"Politizarea excesiva a sistemului decizional prin ignorarea flagranta a competentelor


-director executiv al Institutului de Proiecte pentru InovaÃie ºi Dezvoltare

- manager de proiect pentru Centrul NaÃional pentru Dezvoltare Durabilă (agenÃie a Programului NaÃiunilor Unite pentru Dezvoltare)

- secretar general al AsociaÃiei Romane pentru Clubul de la Roma -cercetător in domeniul protecÃiei mediului, cu specializări in Marea Britanie ºi SUA

-activităÃi incepand cu 1996 in cadrul reÃelei ONU



Cine este Calin Georgescu

autentice inca existente in aceasta tara ne costa dureros si ne va costa in continuare. Am inaintat o scrisoare deschisa adresata Guvernului Romaniei, cerand constituirea unui cadru organizat de dezbatere si actiune pentru elaborarea unui program strategic coerent de dezvoltare post-criza cu participarea asociatiilor patronale, organizatiilor sindicale, formatiunilor relevante ale societatii civile si Academiei Romane", sustinea Georgescu intr-o prezentare facuta la sediul Academiei.


"Recunosc ca am citit stirea din media ca orice alt cetatean, fara ca cineva sa ma fi consultat. Dar ar fi in spiritul proiectelor pe care le-am propus o asemenea misiune care desigur, ar fi flatanta", a mai spus Georgescu pentru HotNews.ro.


Surse apropiate Guvernului au declarat pentru HotNews ca Guvernul ar avea nevoie la Finante de un bun finantist, nu de un specialist in mediu. "Ne trebuie un finantist si un foarte bun macroeconomist in tandem, cu secretari de stat asemenea. Nu specialisti in mediu, in afaceri externe sau in diplomatie! Cam asa cum il au finlandezii, bulgarii sau polonezii.


Sunt foarte buni, cu coloana profesionala verticala si cu curajul tehnocratului care trebuie sa tina in frau bugetul public in vremuri de criza. Pomeni electorale stiu cu totii sa dea. Sa faci bani, sa stimulezi cresterea economica si sa mentii echilibrele macro sunt toate o stiinta si o arta de strategie in politici publice", au spus sursele noastre apropiate de Palatul Victoria.


Zvonul remanierii lui Sebastian Vladescu vine pe fondul vizitei delegatiei straine a institutiilor financiare internationale cu care Romania are un acord de finantare. Acestea ar fi fost nemultumite de mersul lent al reformelor in cadrul unor ministere, printre care si cel al Finantelor.




de D.P. HotNews.ro



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.