Ultima oră

Ionel Duta: Ordinul meu de pensionare nu are cum sa fie valabil

Nicoleta Cristea
28 apr 2010 995 vizualizări
Dupa ce si-a recistigat postul in instanta, veterinarul Ionel Duta se lupta pentru a-si anula decizia de pensionare

Razboiul in instanta pentru functia de director al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea este departe de a fi finalizat. Chiar daca ordonantele prin care directorii coordonatori ai institutiei au fost pusi in functie au fost declarate neconstitutionale, situatia din fruntea DSVSA Vrancea este incerta, dat fiind si interesul politicienilor vrinceni pentru acest post prin intermediul caruia se controleaza tot ce misca in judet in materie de animale, de la crestere pina la procesare. Dupa ce a cistigat anularea suspendarii din functie, fostul sef al veterinarilor, proaspat pensionar din acest an, Ionel Duta, se lupta acum pentru intoarcerea ordinului prin care s-a dispus scoaterea sa pe tusa. Concret, la inceputul acestui an, Ionel Duta, care se pare ca indeplinea conditiile de pensionare, a primit un ordin de incetare a activitatii tocmai din acest motiv. La Curtea de Apel Galati, unde Ionel Duta a mers pentru a-si suspenda si anula ulterior pensionarea fortata, fostul director a pierdut prima runda. Ieri, magistratii galateni i-au respins ca nefondata actiunea prin care solicita suspendarea ordinului de demitere, urmind ca in cazul actiunii de fond sa fie luata o decizie luna viitoare. "Ordinul de pensionare nu are cum sa fie valabil. Conform legii, trebuia ca eu sa-mi cer decizia de pensionare. N-am solicitat eu asa ceva. Ei mi-au adus la cunostinta ordinul, dar eu eram atunci in concediu medical. Au vrut sa scape de mine, asta este clar, eram multi directori pe acelasi post. Intr-o actiune separata voi cere cheltuieli de judecata si despagubiri", ne-a spus veterinarul Ionel Duta. La ora actuala, DSVSA Vrancea este condusa de catre Luminita Deliu, sustinuta de social-democrati, insa in fotoliul de director a stat o vreme si veterinarul Mirel Iordache, sustinut de liderul PDL Vrancea. Acesta a plecat de pe post dupa ce doctorita Deliu a obtinut la rindul ei cistig de cauza in instanta. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.