Ultima oră

LIFE:Utile: Cum te imbolnavesti testand cosmetice; 10 simptome pe care nu trebuie sa le ignori

Ziarul de Vrancea
27 apr 2010 449 vizualizări
Imaginea de sine strica pofta de mancare; Cerealele si cafeaua la micul dejun alunga starile de oboseala pe parcursul zilei

Stiinta chiar ne face sa aratam mai tineri


Specialistii se intrec in a demonstra ca noua generatie de produse cosmetice testate clinic si aprobate functioneaza. Cercetatorii din industria cosmeticii vor discuta maine, la Londra, despre noua tehnologie din spatele produselor de intinerire. O crema cu pro-vitamine sau un ser pe baza de colagen. Daca nu ai un astfel de produs, tenul tau este sortit imbatranirii, scrie Adevarul.


Cum te imbolnavesti testand cosmetice


Inainte de a cumpara un produs cosmetic, cel mai adesea rujuri sau creioane dermatograf, femeile testeaza produsele, fara a se gandi nici macar o secunda la riscul la care se expun. Un studiu realizat de cercetatorii de la Colegiul Medical Jefferson din Pennsylvania arata ca majoritatea testerelor de la raioanele de cosmetica sunt contaminate cu Escherichia coli (E.coli), bacterie ce poate cauza infectii, sau cu alte microorganisme periculoase pentru sanatate, scrie Gandul.


Care e doza zilnica optima de sare in alimentatie


Prea multa sare in corp cauzeaza hipertensiune arteriala, iar prea putina - insomnii sau pierderi de cunostinta. Afla cum sa-ti calculezi necesarul. Cantitatea de sare de care avem nevoie variaza in functie de varsta, greutate, activitate fizica si stare de sanatate. Cu toate acestea, specialistii in nutritie recomanda sa consumati intre opt si zece grame de sare pe zi, in functie de activitatea fizica pe care o aveti, scrie EvZ.


10 simptome pe care nu trebuie sa le ignori


O circumferinta a taliei mai mare de 90 de centimetri creste riscul de diabet si boli de inima si te poate expune la sindromul metabolic, chiar daca ai o greutate normala. "Grasimea de pe burta apasa, de asemenea, pe plamani atunci cand te apleci si de aceea ai probleme cu respiratia. In plus, grasimea elibereaza chimicale daunatoare in organism care inflameaza caile respiratorii", spune doctorul Gerald Fletcher, cardiolog la Clinica Mayo din Jacksonville, Florida, scrie Romania libera.


Imaginea de sine strica pofta de mancare


Aceeasi persoana se poate infometa, dar poate avea și perioade in care mananca exagerat. Desi mediatizarea celebritatilor filiforme este incriminata adesea pentru aparitia tulburarilor alimentare, vulnerabilitatea psihica este adevarata cauza. Psihologii spun ca influenta unor modele exterioare nu poate declansa tulburari alimentare unor persoane sanatoase emotional. Din punct de vedere psihologic, tulburarea de alimentatie este doar o manifestare exterioara, un simptom al unei alte suferinte pe care pacientul o are fara sa constientizeze, scrie Adevarul.


Cerealele si cafeaua la micul dejun alunga starile de oboseala pe parcursul zilei


Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, spun medicii nutritionisti. Potrivit specialistilor, este esential ca masa de dimineata sa contina alimente naturale si hranitoare pentru a furniza organismului energia necesara pentru intreaga zi. Mai mult, un mic dejun sanatos asigura un aport important de vitamine si minerale, o mai buna performanta mentala, mai multa rezistenta pentru exercitiile fizice si un nivel de colesterol scazut, precizeaza nutritionistii, scrie Gandul.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.