Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
27 apr 2010 622 vizualizări
Focsanenii vin la primarul Bacinschi sa le dea case

Cei mai multi cetateni din Focsani care s-au inscris la audientele acordate de primarul Decebal Bacinschi anul trecut i-au cerut acestuia locuinte. De altfel, solicitarile pentru obtinerea unei locuinte din fondul locativ de stat sint cu miile pe birourile celor de la serviciul de specialitate din Primarie. In 2009, municipalitatea a acordat 229 de audiente tinute de edilul sef sau de secretarul municipiului, Eduard Corhana. "Problemele cele mai frecvent semnalate de cetateni prin petitii dar si la audiente au fost: solicitari de locuinte, probleme de urbanism, asociatii de proprietari, aplicarea legii pentru revendicarea dreptului de proprietate si atribuirea unor imobile, probleme edilitar-gospodaresti", se arata in raportul de activitate al primarului Decebal Bacinschi. Tot anul trecut, focsanenii au inaintat Primariei 246 de petitii, pe diverse probleme, unele care nu tin de responsabilitatea municipalitatii si care au fost trimise catre institutiile abilitate. (I. C.)


Cabinetele stomatologice la control


Medicii stomatologi din judet au intrat in atentia inspectorilor sanitari. In perioada 26 aprilie "" 5 mai inspectorii de la Directia de Sanatate Publica vor merge in cabinetele dentare din Vrancea si vor verifica daca sint respectate conditiile igienico-sanitare, daca sint dotate in mod corespunzator si daca structura acestora este conforma cu prevederile legale. "Vom aplica sanctiuni acolo unde vor fi probleme", a precizat dr. Mircea Stoenoiu, directorul adjunct pentru control in sanatatea publica. Inspectorii spera sa controleze aproximativ o suta de cabinete. (R. M.)

Cu bicicleta la malul marii, in mini-vacanta de 1 mai


Vesti bune pentru biciclisti! CFR Calatori ofera clientilor posibilitatea de a-si transporta gratuit bicicleta spre si dinspre litoral intre 30 aprilie si 3 mai 2010, introducind suplimentar in compunerea a doua trenuri din oferta "Trenurile Tineretului", un vagon prevazut cu un compartiment special pentru biciclete. Trenurile care ofera aceasta facilitate sint: Rapidul 12889 Bucuresti Nord (plecare 07.35) "" Constanta (sosire 11.36) - Mangalia (sosire13.17) si Rapidul 12886 Mangalia (plecare 14.58) "" Constanta (plecare 16.39) "" Bucuresti Nord (sosire 20.28). Este recomandat ca pasagerii sa-si procure din timp legitimatiile de calatorie. Pentru informatii suplimentare, cei interesati pot accesa site-ul http://www.cfrcalatori.ro, sau pot suna la agentiile CFR. (E. P.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.