Ultima oră

Cercetat pentru ca a profanat osemintele concubinei sale

Nicoleta Cristea
27 apr 2010 802 vizualizări
De frica unei anchete, un barbat a aruncat trupul concubinei decedate intr-un bazin, dupa care a ars oasele si le-a sfarimat cu ciocanul

Nemteanul Ioan Teodorescu, de 62 de ani, a fost trimis in judecata pentru doua fapte de profanare de morminte comise in judetul nostru. Barbatul, care locuia in comuna Bolotesti, este acuzat ca, in toamna anului 2008, dupa decesul concubinei sale, Georgeta Drestaru, de 57 de ani, nu a ingropat-o, ci i-a aruncat trupul intr-un bazin din vie. Se pare ca nemteanul s-a temut ca, in lipsa unor martori, ar putea fi cercetat pentru omor, iar dupa ce a gasit-o decedata pe concubina sa, a ales sa o "ascunda" linga un gard de linga coliba in care locuiau, si sa astupe cadavrul cu resturi vegetale. Numai ca, dupa citeva zile, a descoperit ca trupul femeii fusese mincat de animale, astfel incit ce mai ramasese a aruncat intr-un bazin dezafectat care in trecut era folosit pentru stropirea vitei de vie. Ramasitele femeii au fost gasite abia in primavara anului trecut de trei copii, care, in timp ce se aflau cu vitele la pasunat, au intrat in bazin din curiozitate. Inainte de a anunta politia, copiii au mers la prima locuinta din apropiere, respectiv la Ioan Teodorescu, caruia i-au povestit grozavia. Anchetatorii spun ca, pina sa ajunga ei la fata locului, barbatul a ars resturile corpului, dupa care le-a farimat cu un ciocan si le-a imprastiat pe cimpul din apropiere. Tocmai de aceea anchetatorii au pus cap la cap povestea mai greu, fiind nevoie de doua expertize criminalistice. Din prima expertiza a reiesit ca oasele adunate de pe cimp apartineau unei persoane de sex feminin, insa starea de degradare a nu a permis specialistilor sa afle si virsta victimei. Cu toate acestea, din acest test de laborator a reiesit ca loviturile de pe oase fusesera provocate post-mortem. A doua expertiza a fost efectuata cu ajutorul ADN-ului copiilor Georgetei Drestaru, care s-a potrivit perfect cu probele prelevate din oase, astfel stabilindu-se fara dubiu identitatea victimei. Chiar daca a plecat din judet, nemteanul va raspunde pentru faptele sale. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.