Ultima oră

Vrancea, fruntasa in concursul pentru spetele de coruptie

Nicoleta Cristea
27 apr 2010 791 vizualizări
Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea se va bate cu inca opt judete intr-un concurs privind spetele de coruptie solutionate

Parchetul Judetean se afla printre cele trei unitati din zona de sud-est a tarii care se va "bate" pentru locul intii la un concurs national privind spetele de coruptie. In urma cu doua saptamini, echipa Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea a impresionat juriul concursului zonal cu prezentarea unei spete de coruptie solutionata in perioada 2008 "" 2009, calificindu-se in faza nationala, alaturi de judetele Constanta si Suceava. Comisia, formata din procurorul general al Romaniei, procurorul sef de urmarire penala si criminalistica din Parchetul General, membrii CSM, sefii si adjunctii DGA si auditori de justitie din INM, a avut de analizat cazurile prezentate de parchetele de pe linga tribunale si curtile de apel Constanta, Dimbovita, Prahova, Galati, Bacau, Suceava si Iasi. "Prezentarea a durat doua zile si am avut mari emotii, mai ales ca judetul Vrancea a fost penultimul si a intrat in concurs in ultima zi. In cele doua, trei ore cit a durat deliberarea juriului toate echipajele au asteptat cu sufletul la gura. Echipa de la Parchetul Judetean s-a calificat pentru a participa la faza nationala, la care vor participa cele mai profesioniste noua echipe. Nu cazul in sine a contat, ci pregatirea echipajului. Un punct forte l-a constituit in concurs si modul de prezentare in mass-media a cauzei", a precizat prim procurorul Parchetului Judetean, Ion Lefter, care a refuzat sa spuna presei locale despre ce caz de coruptie este vorba. Juriul a analizat in spetele expuse de procurori modul de sesizare asupra cauzei prezentate, alegerea variantei de administrare a probelor, respectarea dispozitiilor procesual-penale in administrarea acestora, procedee moderne tehnico-tactice in cercetare, rapiditatea solutionarii cauzei si aprecierea momentului optim in administrarea probelor. Alte aspecte urmarite de juriu au fost legate de respectarea normelor de competenta a organului de cercetare si structurilor speciale din cadrul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si eficienta activitatii materializate in intocmirea rechizitoriului si a hotaririi definitive de condamnare. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.