Ultima oră

Intoarcerea ultimului erou

Raluca Manolache
24 apr 2010 1039 vizualizări
Ieri, la Cercul Militar din Focsani, medicul militar stomatolog Gheorghe Chirtoc, in virsta de 71 de ani, a lansat o carte speciala, in care isi spune propria poveste despre ultimul mare razboi prin care a trecut Romania.

Romanul "Intoarcerea ultimului erou" a fost scris de autor in memoria tatalui sau, fost sergent in al Doilea Razboi Mondial, a carei poveste i-a marcat viata. "Amintirile micii copilarii au lasat urme adinci si crincene in memoria mea de copil. Auzeam de razboi si de front, de morti si de «disparuti», vedeam ranitii si marii mutilati intorsi acasa si nu intelegeam de ce mamele si nevestele din sat plingeau cind ii petreceau pe cei plecati pe front ca pe niste pierduti pentru totdeauna", rememoreaza Gheorghe Chirtoc in prefata cartii. Eroul lui Gheorghe Chirtoc nu este doar tatal sau, ci soldatul care reuseste sa se intoarca acasa de pe front, dupa atitea incercari. Militarii vad cu ochi buni aceasta lucrare despre care spun ca este o radiografie a unei mici parti din istoria Romaniei. "Dupa mai bine de 20 de ani in Garnizoana Focsani se lanseaza din nou un roman de razboi", a mentionat col. (r) Eugen Anghel, seful Cercului Militar Focsani, care l-a felicitat pe autor pentru pasiunea cu care si-a pus pe hirtie povestea. Cartea a fost scoasa de editura Semne, Gheorghe Chirtoc fiind si autorul volumelor "Sirepele domnului Anson" si "Jurnalul nescris al unui sat". (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.