Ultima oră

POLITICA:Adriean Videanu despre criticile aduse de Traian Basescu la adresa PDL: Atunci cand te bate tatal suporti mai usor

Ziarul de Vrancea
23 apr 2010 443 vizualizări
Adriean Videanu a recunoscut joi, la emisunea Nasul de la B1 TV, ca a gresit cand l-a angajat pe Bogdan Ionescu, alias "Syda", logodnicul Elenei Basescu la ministerul Economiei: "Este eroarea mea, presedintele nu are nici o legatura".


Ionescu si-a anuntat in 3 aprilie retragerea din postul de secretar economic III la Ambasada Romaniei la Paris, unde fusese numit de Ministerul Economiei. Ionescu si-a motivat gestul printr-un comunicat de presa, in care sustine ca a fost supus unui "linsaj mediatic".


Anuntul a fost facut si de Ministerul Economiei, care a precizat ca "Bogdan Ionescu a ocupat postul temporar vacant, aferent functiei publice de executie de expert asistent in urma unui concurs organizat in temeiul HG 611/2008 in data 25 februarie 2010 si anuntat conform prevederilor legale in Monitorul Oficial, partea a III-a, nr. 26 din 26.01.2010, in cotidianul Romania Libera din data de 27 ianuarie 2010, precum si pe site-ul MECMA, unde se poate vizualiza si in prezent".


Scandalul a fost declansat dupa ce Libertatea a publicat un articol potrivit caruia Bogdan Ionescu a castigat un concurs, unde a fost singurul concurent.


Referitor la acest aspect, Videanu a explicat ca locul de la minister era vacant dupa ce o persoana plecase in concediu si "probabil" fiind vorba de un post temporar nu au fost alti candidati, motiv pentru care Ionescu a ocupat automat postul.


Adriean Videanu: Cand te bate tatal suporti mai usor, decat atunci cand te bate vecinul


Referitor la criticile formulate recent de presedintele Basescu la adresa PDL, Videanu a declarat ca nu este de acord cu ceea ce a spus presedintele despre "bolsevizarea partidului", explicand ca este vorba de un partid foarte mare de 40% si atunci este foarte importanta structura de conducere. Ministrul Economiei a recunoscut totusi ca "Atunci cand te bate tatal suporti mai usor, decat atunci cand te bate vecinul".


Presedintele Traian Basescu a adus mai multe critici, saptamana trecuta, in emisiunea Nasul (B1 TV) la adresa PDL, sustinand ca s-a facut un pas spre bolsevizarea partidului cand s-a hotarat alegerea celor 4 vicepresedinti pe lista.


"Au ajuns sa faca din conducerea partidului un hibrid cu patru vicepresedinti numiti de presedinte. Mi se pare inadmisibil. Asa o sa avem de-a face cu un presedinte sustinut de o gascuta. Nu are una mare, ca la alte partide, ci e una mai mica. Acest sistem de alegeri duce la bolsevizarea PDL", a declarat Basescu.


Adriean Videanu: Trebuie marita baza de impozitare


Ministrul Economiei a mai declarat joi ca trebuie marita baza de impozitare, motivand: "eu cred ca in momentul de fata proprietatea nu este impozitata suficient si v-o spune un proprietar". "Regula in orice stat civilizat este ca orice venit trebuie impozitat, pentru ca altfel vom majora taxele tot pentru cei care platesc taxele", a continuat Videanu.




de D.G. HotNews.ro



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.