Ultima oră

Vom cumpara fructe si legume cu adaos comercial

Ciprian Fânaru
23 apr 2010 1225 vizualizări
Taranii care vind in piata mai au timp pina duminica sa se inregistreze la Registrul Comertului ca persoana fizica autorizata sau asociatie familiala u cei fara stampila vor fi scosi din piete, neavind dreptul sa mai comercializeze produsele u acestia nu vor mai primi nici ajutoare de la stat

Producatorii agricoli sint obligati sa se inregistreze la Registrul Comertului pentru a primi ajutoare de stat, aceasta fiind o conditie impusa prin politica Uniunii Europene, anunta Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). Sindicalistii din agricultura solicitasera de curind exceptarea micilor producatori de la obligativitatea inregistrarii in registrul Comertului pentru a-si comercializa produsele, pe motiv ca acest lucru va determina agricultorii sa vinda produsele catre intermediari. Majoritatea taranilor care vind fructe si legume in piete nu se inregistreaza la Registrul Comertului. Nici ca Persoana Fizica Autorizata (PFA), nici ca Asociatie Familiala. Le lipsesc timpul si banii pentru asa ceva. Cum insa Ordonanta de Urgenta numarul 44/2008 care ii obliga la acest lucru va fi pusa in aplicare incepind de duminica aceasta, 25 aprilie, cei care nu vor avea "stampila" vor fi scosi din piete. "MADR aplica politica UE care stipuleaza ca nici un producator agricol care nu este platitor de taxe nu poate primi sprijin financiar. Avind in vedere ca perioada de gratie se incheie la 25 aprilie 2010, punerea in practica a acestei conceptii este obligatorie", arata Ministerul Agriculturii. Potrivit OUG nr. 44/2008 exista o perioada de doi ani, care se incheie la 25 aprilie 2010, pina la care persoanele interesate pot opta sa desfasoare activitate economica in una din formele: individual si independent, ca persoane fizice autorizate, ca intreprinzatori titulari ai unei intreprinderi individuale sau ca membri ai unei intreprinderi familiale. "Tot ce pot spune la acest moment este ca nu impartasesc aceasta idee, care nu mi se pare una foarte buna", s-a limitat sa precizeze directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Vrancea, Costica Neata. Acest act normativ ii favorizeaza pe asa numitii bisnitari, care oricum detin controlul in piete. Taranii care vind in piata spun ca nu se asteptau ca, in afara de diferitele taxe si impozite platite ca producatori, vor trebui sa stea la coada si la Registrul Comertului ca sa ia autorizatia de comercianti. Unii dintre acestia vor scumpi produsele pentru a-si acoperi cheltuielile. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 6 ore, 55 minute, 33 secunde
au inceput cu militarii si termina cu taranii .rusine guvernantilor.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.