Ultima oră

POLITICA:Politic Show: Guvernul a aprobat vanzarea de actiuni in companiile energetice; Cabinetul Boc ii securizeaza lui Basescu finalul de mandat;

Ziarul de Vrancea
22 apr 2010 468 vizualizări
Teo Trandafir nu va participa la confruntari TV cu Liliana Minca din cauza campaniei "murdare"; Oprea, gata sa se mute in curte cu PSD

Guvernul a aprobat vanzarea de actiuni in companiile energetice


Guvernul a aprobat planul de vanzare a unor participatii minoritare detinute de Ministerul Economiei la o serie de companii de stat din energie, iar sumele obtinute vor fi utilizate pentru investitii in infrastructura. "Vom vinde pachete minoritare din detineri minoritare sau majoritare, fara a afecta procentul de 51%, acolo unde statul este majoritar", a declarat, ieri, ministrul economiei, Adriean Videanu. Printre companiile unde ministerul va vinde actiuni, pe Bursa sau prin licitatie, se afla Petrom, Transelectrica sau Transgaz. Integral pe EvZ.ro.


Cabinetul Boc ii securizeaza lui Basescu finalul de mandat


Presedintele nu poate fi scos din jocul numirii noului premier nici daca e suspendat. Proiectul de revizuire a Constitutiei pus de guvernul Boc pe masa presedintelui Traian Basescu ii securizeaza acestuia finalul de mandat, lasand, practic, fara miza un eventual plan de suspendare de catre o majoritate parlamentara ostila. Dincolo de introducerea avizului obligatoriu al Curtii Constitutionale, proiectul prevede ca, odata suspendat presedintele, interimarul nu are nicio parghie pentru a schimba raporturile de putere stabilite de seful statului. Integral pe EvZ.ro.


In editorialul "Cine vrea sa profite de unicameral", Sabina Fati scrie:


"Pe termen scurt, unicameralismul ar putea fi mai eficient, pentru ca poate produce reforme rapide. Dar cine ne garanteaza ca puterea majoritatii nu va duce la derapaje in viitor? Presedintele Traian Basescu a vorbit despre necesitatea trecerii de la Parlamentul cu doua Camere la cel unicameral inca din 2005, dupa ce PSD lansase deja o campanie in favoarea acestei idei. Senatorul social-democrat Titus Corlatean il lau­­da atunci pe Traian Ba­sescu pentru "momentul de iluminare" care l-a determinat sa "sustina initiativa PSD pentru reforma sistemului politic ro­­­manesc". Intre timp insa, si Titus Corlatean, si ceilalti lideri ai PSD au ajuns la concluzia lui Ion Iliescu, pentru care mo­nocameralismul ar defini statele totalitare. Consecventa in politica autohtona este conec­tata direct cu interesele de mo­­­ment, nu si cu cele pe termen lung." Cititi mai mult in Romania Libera.


Teo Trandafir nu va participa la confruntari TV cu Liliana Minca din cauza campaniei "murdare"


Purtatorul de cuvand al lui Teo Trandafir, Cristian Preda, a anuntat ca aceasta nu vrea sa mai participe la dezbateri televizate cu Liliana Minca, pedelistul motivand atitudinea candidatei PDL prin campania murdara pe care ar fi desfasurat-o reprezentanta PC. "Avand in vedere campania murdara purtata de Liliana Minca si echipa sa, campanie care a culminat cu vandalizarea sediului de campanie electorala al candidatei Teodora Trandafir in noaptea de 20 spre 21 aprilie, este evident faptul ca o discutie in termeni civilizati, pe proiecte, nu mai poate avea loc intre cele doua candidate", a anuntat Cristian Preda printr-un comunicat dat miercuri publicitatii. Potrivit NewsIn, Preda o acuza pe Liliana Minca de faptul ca a refuzat o campanie axata pe competitia proiectelor in favoarea uneia negative. "In aceste conditii, echipa de campanie electorala a Teodorei Trandafir a luat astazi, 21 aprilie, impreuna cu candidata, decizia de a nu-i mai oferi Lilianei Minca o noua ocazie de a-si desfasura campania murdara si in studiourile de televiziune". Integral in Romania Libera.


In editorialul "Dl. Basescu nu va ajunge la Targoviste", Cristian Tudor Popescu scrie:


"Constitutia? Care Constitutie? In noaptea batutei pe loc a lui Mircea Geoana, spuneam ca Traian Basescu imi aminteste de N. Ceausescu prin modul in care respinge rezultatul exit pollurilor, nu negandu-le pur si simplu si cerand sa se astepte numaratoarea de dimineata, ci acuzand "agenturili", adica institutele de sondaj, ca au modificat procentele in intelegere cu mogulii. Consideram atunci de rau augur aceasta atitudine (pe dl. Crin Antonescu l-am intrebat daca regreta iesirea similara avuta dupa turul I) pentru eventualul rol de sef al Opozitiei pe care dl. Basescu l-ar putea juca in beneficiul vietii politice romanesti. Iata insa ca, prin vointa poporului, e mai rau, dl. Basescu il joaca pe Ceausescu la Cotroceni." Integral in Gandul.


Oprea, gata sa se mute in curte cu PSD


Cu doar doua saptamani inainte de lansarea oficiala, partidul generalului Oprea a intrat in renovare. La sediul UNPR, lucrarile sunt in toi dupa cum arata ravna cu care trebaluiesc vreo sase-sapte muncitori. Cartierul general - sediul Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR) - se afla pe strada Gheorghe Bratianu nr. 7, intamplator sau nu, chiar in coasta PSD. Vila alba de epoca, cu turnulete si balcoane de lemn, se gaseste cam la o suta de metri in spatele cladirii din care Victor Ponta ii conduce pe social-democrati. Cele doua curti sunt despartite doar printr-un gard scund de sarma, prin care se zareste absolut tot, astfel ca fiecare partid s-ar putea trezi tentat sa traga cu ochiul in curtea celuilalt. "Nu vecinatatea cu PSD a fost criteriul... Am ales cladirea asta pentru ca era singura libera de care dispunea RAPPS, de la care am inchiriat-o", a explicat senatorul independent Serban Mihailescu. Social-democratii se vor indiferenti fata de noul vecin."Sediul UNPR e problema noastra acum?", a intrebat, retoric, purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan. Integral in Adevarul.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.