Ultima oră

Directorii numiti politic au stricat Casa de Pensii

Daniel Garleanu
22 apr 2010 1927 vizualizări
Casa Judeteana de Pensii (CJP) a inregistrat pe perioada mandatului social-democratului Constantin Guguianu cele mai scazute punctaje u Florica Chelaru a parasit Casa de Pensii in glorie, cu un punctaj de 9,11, cel mai ridicat din tot anul 2009 u actualul director coordonator al CJP, Adrian Juravle, a condus Casa doar in luna noiembrie 2009, cind a fost inregistrata o crestere de peste un punct

Casa Judeteana de Pensii (CJP) Vrancea a primit pentru activitatea desfasurata in anul 2009 calificativul "bine" si nota 8,26. Clasata pe locul 23 din cele 42 de judete in total pe tara, CJP Vrancea are o evolutie in acelasi ritm cu schimbarile la nivelul conducerii din anul 2009. Astfel, daca in luna aprilie 2009 CJP atingea cea mai ridicata cota, 9,11, o luna mai tirziu, in mai 2009, aceeasi Casa a atins cea mai scazuta cota din an, respectiv 7,48. Aceasta valoare minima coincide cu perioada in care directorii din institutiile publice deconcentrate au fost schimbati, locul lor fiind luat de oameni numiti la conducere doar pentru ca aveau completata o adeziune la un partid sau altul. CJP Vrancea a fost condusa pina in luna aprilie a anului trecut de Florica Chelaru, dupa care a fost numit social democratul Constantin Guguianu. De asemenea, dupa ce OUG 37/2009, in baza careia a fost numit Guguianu director coordonator, a fost declarata neconstitutionala, a urmat un nou rind de directori, dar si o noua cadere. Noua OUG 105/2009 data in 6 octombrie 2009 il aduce pe democrat liberalul Adrian Juravle la conducere si produce o scadere a activitatii Casei in luna respectiva dupa indicii de performanta de pina la 7,63, a doua cea mai scazuta valoare atinsa din an. Abia in luna noiembrie a anului trecut se observa o crestere peste pragul de 8, insa doar pentru o luna, pentru ca in decembrie lupta pentru scaunul de director incepe din nou, anul incheindu-se cu 7,75. "Vrancea a fost evaluata cu calificativul "bine" pentru anul 2009, locul 23. Precizez ca eu am condus o singura luna, respectiv noiembrie 2009, cind a avut calificativul "foarte bine", cu nota 8,65. Obiectivul meu pentru anul 2010 este clasarea in primele 16 judete pe tara", ne-a declarat Adrian Juravle, directorul coordonator al CJP.


Performanta scazuta cind au fost turbulente la conducere


Doar calificativele pe care le-a obtinut Florica Chelaru au facut ca rezultatul final sa ajunga la 8,26 si calificativul "bine". Caderile in functie de indicii de performanta tocmai la schimbarea de mandat au fost comentate de fostul director coordonator al CJP, Constantin Guguianu, ca fiind pure intimplari. Guguianu sustine ca in momentul in care a plecat de la conducerea Casei, institutia ocupa locul 16 si ca CJP a decazut ingrijorator in ultima perioada. "Eu cind am plecat, Casa de Pensii era pe locul 16, iar in luna martie a acestui an este pe locul 32 din ce am auzit. A picat la limita de jos a calificativului «bine», urmeaza «satisfacator»", ne-a declarat Guguianu. Ingrijorator este faptul ca dupa cum arata graficul cu evolutia punctajelor pentru fiecare luna din anul 2009, CJP Vrancea a intrat in anul 2009 cu o nota mai mare decit cea din decembrie 2009. Astfel, daca in ianuarie 2009 Casa atingea valoarea de 8,65, la finele anului valoarea era 7,75. Casele judetene de pensii care s-au clasat cel mai bine la evaluarea facuta de Casa Nationala de Pensii sint cele din Iasi (9,26), Bacau (9,25) si Bihor (8,99), iar la capatul inferior se gasesc Constanta (6,83), Arges (6,81) si ultima clasata, Dimbovita (6,25). Culmea este ca in majoritatea judetelor se observa o scadere a performantei chiar in perioada in care ordonantele 37 si 105 isi disputau suprematia. (D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 17 ore, 47 minute, 37 secunde
cacat
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.