Ultima oră

Mutarea Tribunalului in Bancorex, inca in asteptare

Nicoleta Cristea
21 apr 2010 743 vizualizări
Demararea lucrarilor de executie la fostul Bancorex ar putea avea loc cel mai devreme in toamna u cladirea de pe str. Cuza-Voda este incadrata de aproape trei ani in clasa de risc seismic I

Judecatorii focsaneni nu trebuie sa se grabeasca sa isi faca bagajele pentru mutarea intr-un nou sediu. Momentan, oficialii Tribunalului Vrancea nu pot preciza o data la care cele doua instante din municipiu ar putea scapa de grija bulinei rosii aplicate pe sediul imobilului de pe Cuza-Voda. Cert este doar ca lucrurile au inceput sa se miste cit de cit, astfel incit saptamina viitoare Ministerul Justitiei ar trebui sa ia in discutie procedura de licitatie pentru lucrarile de proiectare la fostul sediu al Bancorex. Insa, chiar daca acest lucru se va intimpla, iar licitatia pentru proiectare va decurge fara probleme, mutarea va mai avea de asteptat. "Speram ca saptamina viitoare Ministerul sa aprobe licitatia pentru proiectarea lucrarilor. Procedura de licitatie in sine este mai greoaie, insa daca aceasta se va desfasura fara probleme, proiectarea lucrarilor ar trebui sa fie gata pina in vara. Abia dupa aceea se va lua in discutie a doua licitatie, pentru executarea lucrarilor. Insa si pentru aceasta este nevoie de avize de la Ministerul Justitiei", ne-a spus presedintele Tribunalului Vrancea, judecatorul Adrian Neacsu. Aceasta inseamna ca, in cazul cel mai fericit, lucrarile de executie pentru spatiul care ar trebui sa gazduiasca Tribunalul Vrancea si Judecatoria Focsani ar putea demara cel mai devreme in toamna acestui an. Imobilul in care zi de zi personalul instantelor focsanene vine la munca este incadrat in clasa de risc seismic I de aproape trei ani. Abia la sfirsitul lunii aprilie 2009 a fost semnat protocolul de predare primire dintre autoritatile locale si Tribunalul Vrancea, astfel incit instanta a intrat in posesia fostului sediu al Bancorex. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.